Viisi lastaan murhannut nainen sai Belgiassa eutanasian

Vuonna 2007 lapsensa murhannut Genevieve Lhermitte kuoli avustetusti 16 vuotta lastensa kuolinpäivää myöhemmin.

Genevieve Lhermitte oikeudessa ennen tuomiotaan vuonna 2008.

4.3. 13:13

Belgiassa viisi lastaan murhannut Genevieve Lhermitte, 56, kuoli avustetusti tiistaina.

Asiasta kertoo muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Lhermitte murhasi neljä tytärtään ja poikansa Brysselin lähellä sijaitsevassa Nivellesin kaupungissa 28. helmikuuta vuonna 2007. Lapsista vanhin oli 14-vuotias.

Lhermitte yritti murhien jälkeen surmata myös itsensä. Lasten isä ei tapahtuma-aikaan ollut kotona.

Lhermitte tuomittiin elinkautiseen vankeuteen vuonna 2008. Lhermitte kertoi oikeudessa kärsineensä masennuksesta murhien tekoaikaan. Hänet siirrettiin psykiatriseen sairaalaan vuonna 2019.

Vuonna 2010 Lhermitte nosti siviilikanteen entistä psykiatriaan vastaan. Hän syytti entistä lääkäriään siitä, ettei tämä onnistunut estämään murhia. Lhermitte lopetti oikeudenkäynnin psykiatria vastaan vuonna 2020.

Belgia salli eutanasian vuonna 2002. Belgian laki sallii eutanasian myös mielenterveysongelmien vuoksi. Lain mukaan henkilön on oltava tietoinen päätöksestään sekä kyettävä ilmaisemaan toiveensa perustellusti ja johdonmukaisesti.

Psykologi Emilie Maroit kertoi luxemburgilaiselle RTL-TVI -televisiokanavalle, että Lhermitte valitsi todennäköisesti kuolinpäiväkseen lasten surmapäivän, sillä piti sitä ”symbolisena eleenä”.

”Hän saattoi myös ajatella, että tulee samalla lopettaneeksi sen, minkä aloittikin. Hän halusi yksinkertaisesti päättää elämänsä, koska oli tappanut omat lapsensa”, Maroit sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat