Yli 30 vuotta sitten kadonnut nainen löydettiin Karibialta

Pittsburghista Pennsylvaniasta kadonnut nainen oli asunut hoitokodissa Puerto Ricossa Yhdysvaltain itsehallintoalueella kesäkuusta 1999.

4.3. 18:41

Yli 30 vuotta sitten kadonnut ja kuolleeksi uskottu nainen löytyikin asumasta hoitokodista Puerto Ricon saarelta Karibialta, kertoo muun muassa yhdysvaltalaismedia CNN.

Nyt yli 80-vuotias nainen oli nähty viimeksi kesäkuussa 1992 Pittsburghin kaupungissa Pennsylvaniassa Yhdysvaltojen itäosassa.

Viranomaisten mukaan hänen aviomiehensä ilmoitti naisen kadonneeksi marraskuun lopulla samana vuonna, sillä miehen mukaan naiselle oli tyypillistä lähteä omille teilleen lyhyiksi ajoiksi kerrallaan. Nainen oli tunnettu katusaarnaaja Pittsburghissa, ja hänellä oli myös historiaa mielenterveyshäiriöistä.

Nainen ehdittiin vuosien varrella julistaa virallisesti kuolleeksi.

Viranomaiset saivat vihiä hänen olinpaikastaan, kun kansainvälisen poliisijärjestö Interpolin edustaja ja puertoricolainen sosiaalityöntekijä alkoivat epäillä hoitokodissa asuvan muistisairaan naisen olevan Pittsburghista kadonnut saarnaaja, kertoo CNN.

Pittsburghilaismedia Post-Gazette mukaan nainen oli asunut hoitokodissa Puerto Ricossa kesäkuusta 1999. Nainen ei ollut kertonut henkilökunnalle aiemmasta elämästään, vaan väitti saapuneensa Yhdysvaltain itsehallintoalueelle risteilylaivalla Euroopasta.

Ikääntyessään nainen alkoi kuitenkin paljastaa enemmän yksityiskohtia elämästään, kertoo Post-Gazette. Hänen henkilöllisyytensä vahvistettiin lopulta vertaamalla naisen dna-testiä tämän sukulaisten näytteisiin.

”Ette uskoisi, mitä olemme käyneet läpi. On helpotus tietää, että hän on elossa”, naisen aviomies kertoi medialle Post-Gazetten mukaan.

”Olemme kiitollisia tietäessämme, että hän on elossa ja voi hyvin”, naisen sisko puolestaan sanoi.

Nainen itse ei ole kuitenkaan halukas palaamaan Pittsburghiin, vaan on medioiden mukaan ilmoittanut hoitokodille, että haluaisi pysyä Puerto Ricossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat