Meduza: Brjanskiin väitetysti tehdyistä ”terroristi­hyökkäyksistä” etsintä­kuulutettiin entinen FSB-upseeri

Venäjän sisäministeriön tietokannan mukaan entinen upseeri ja sittemmin Ukrainan kansalaisuuden saanut mies on etsintäkuulutettu ”rikoslain artiklan nojalla”, kertoo Meduza.

Liikennettä Leninin kadulla Brjanskissa torstaina.

5.3. 20:36

Venäjä on syyttänyt Ukrainaa useista iskuista ja niiden yrityksistä maaperällään. Presidentti Vladimir Putin nimitti torstaina pitämässään puheessa venäläiselle Brjanskin alueella tehtyjä iskuja ”terrorismiksi”.

Riippumaton Meduza-uutissivusto kertoo, että Venäjän sisäministeriö on etsintäkuuluttanut entisen tiedustelupalvelu FSB:n upseerin, jonka epäillään osallistuneen iskuihin.

Sisäministeriön tietokannan mukaan mies on etsintäkuulutettu ”rikoslain artiklan nojalla”, kertoo Meduza. Tarkemmin ministeriö ei avaa etsintäkuulutuksen syytä.

Etsintäkuulutettu mies toimi FSB:n upseerina ennen kuin lähti vuonna 2014 Itä-Ukrainaan taistelemaan Venäjää vastaan. Hän sai Ukrainan kansalaisuuden vuonna 2015, kertoo Meduza.

Meduza kertoo, että venäläismedioiden mukaan mies olisi väitetysti tunnistettu videolta, jonka iskun nimiinsä ottanut ryhmä on kuvannut Brjanskin alueelta.

Venäläiset vapaaehtoisjoukot -niminen ryhmä julkaisi sosiaalisessa mediassa torstaina videoita, jossa se kertoi olevansa iskun takana. Videolta tunnistettiin ainakin ryhmän venäläinen perustaja, joka on aiemmin taistellut Ukrainan puolella Venäjää vastaan.

Tiedot Brjanskin iskuista ja esimerkiksi kuolonuhreista ovat olleet epäluotettavia ja sekavia. Venäjän puolelta iskuista on syytetty ”ukrainalaisia sabotöörejä”. Ukraina on puolestaan kiistänyt osallisuutensa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat