Turbulenssi aiheutti lento­matkustajan kuoleman

Turbulenssista aiheutuneet kuolemat ovat harvinaisia. Yhdysvaltain viranomaiset tutkivat lennon aikana aiheutunutta kuolemantapausta.

Onnettamuus tapahtui Bombardier Challenger 300 -tyyppisessä liikesuihkukoneessa.

6.3. 13:35

Yksityinen lentokone ohjattiin matkasuunnitelmasta poiketen laskeutumaan Bradleyn kansainväliselle lentokentälle Connecticutissa perjantaina, kun yksi koneen matkustajista sai vakavia vammoja turbulenssissa ja kuoli.

Bombardier CL30 -suihkukone lähti Keenestä New Hampshiresta ja sen oli alun perin tarkoitus matkata Virginiaan. Koneessa oli kolme matkustajaa ja kaksi miehistön jäsentä, Yhdysvaltain liikenne­turvallisuus­lautakunta NTSB kertoi lausunnossaan uutiskanava CNN:lle.

Matkustajalle tehtiin ruumiinavaus lauantaina. Yhdysvaltain ilmailuhallinnon FAA:n ja Connecticutin poliisin mukaan viranomaiset tutkivat tapausta.

”Tutkijat ovat poistaneet ohjaamon äänitallentimen ja lentotietojen tallentimen ja jatkavat tietojen keräämistä miehistöltä, operaattorilta ja muilta matkustajilta”, NTSB tiedotti.

Turbulenssi voi aiheuttaa lentokoneen äkillisen heilahtamisen. FAA:n mukaan se voi olla vaaraksi niille, jotka eivät käytä turvavyötä.

Vaikka turbulenssi ei ole aiheuttanut kuolemia kaupallisessa lentoliikenteessä yli kymmeneen vuoteen, se voi silti aiheuttaa vaaratilanteita. Muun muassa lentoemännät, jotka työntävät painavia kärryjä, voivat loukkaantua koneen heitellessä.

FAA:n tietojen mukaan vuosina 2009–2021 yhteensä 146 kaupallisten lentoyhtiöiden matkustajaa sai turbulenssin takia vakavan vamman. Tällaiseksi luokiteltu vamma vaati yli kaksi päivää sairaalahoitoa, aiheutti luunmurtuman, johti vakavaan verenvuotoon tai muihin vaurioihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat