Pariskunta varasti hotellin ravintolasta viini­pulloja yli 1,6 miljoonan euron arvosta

Viinivarkaat tuomittiin vankeuteen Espanjassa.

6.3. 22:07

Espanjassa tuomittiin maanantaina vankeuteen pariskunta, joka varasti hotellin ravintolasta 45 pulloa viiniä. Viinien arvo oli yli 1,6 miljoonaa euroa ja poliisi piti rikosta tarkasti suunniteltuna, uutistoimisto AFP kertoo.

Pariskunta pidätettiin Kroatiassa viime heinäkuussa. Oikeus määräsi heidät maksamaan hotellille 753 454 euron korvaukset.

Tuomioistuimen mukaan nainen kirjautui hotelliin väärennetyllä Sveitsin passilla. Hän oli yöllä soittanut yksin olleelle vastaanottovirkailijalle ja pyytänyt tätä valmistamaan itselleen salaatin.

Virkailijan tehdessä salaattia mies oli livahtanut vastaanottoon ja varastanut sähköisen avaimen viinikellariin. Avain oli kuitenkin väärä, joten nainen pidätteli virkailijaa pidempään, jotta mies sai varastettua toisen avaimen. Sen avulla hän pääsi varastamaan 45 viinipulloa.

Varastettujen pullojen joukossa oli 350 000 euron arvoinen pullo 1806 Chateau D'Yquem-viiniä.

Pariskunta oli vieraillut Lounais-Espanjan Cáceresissa sijaitsevasta Atrio-hotellin ravintolassa kolme kertaa valmistellen ryöstöä, Espanjan poliisi kertoi lausunnossaan.

Espanjan mediatietojen mukaan nainen on entinen meksikolainen kauneuskuningatar ja miehellä on Romanian ja Hollannin kansalaisuus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat