Kaksi Meksikossa siepatuista yhdysvaltalaisista kuollut, eloon­jääneet päässeet takaisin Yhdysvaltoihin

Sieppaus tapahtui Koillis-Meksikon Matamorosin rajakaupungissa. Sivullinen meksikolaisnainen kuoli perjantaina tapahtuneessa sieppauksessa.

Meksikolaiset viranomaiset etsivät johtolankoja Matamorosissa maanantaina.

7.3. 3:11 | Päivitetty 7.3. 21:39

Viime perjantaina Koillis-Meksikon Matamorosissa siepatuista neljästä yhdysvaltalaisesta kaksi on löytynyt kuolleena, Tamaulipasin osavaltion kuvernööri Américo Villarreal Anaya kertoi tiistaina. Kaksi eloonjäänyttä on palannut Yhdysvaltoihin. Toinen heistä on loukkaantunut.

Asiasta ovat kertoneet uutistoimistot Reuters ja AFP sekä muun muassa yhdysvaltalainen uutiskanava CNN, Britannian yleisradioyhtiö BBC ja uutistoimisto The Associated Press.

Kolme yhdysvaltalaista miestä ja yksi nainen olivat matkanneet Yhdysvaltain ja Meksikon rajalla sijaitsevaan kaupunkiin esteettisen kirurgian hoidon takia, yhdysvaltalaiset mediat ovat raportoineet.

Tuntemattomat asemiehet sieppasivat heidät pian sen jälkeen, kun heidän autonsa oli ylittänyt Meksikon rajan. Sieppaajat ampuivat yhdysvaltalaisten valkoista tila-autoa kohti, siirsivät heidät toiseen ajoneuvoon ja pakenivat paikalta.

Meksikolaisen sivulliseksi arvioidun naisen kerrotaan kuolleen sieppauksen yhteydessä.

Meksikon presidentti Andrés Manuel López Obrador oli sanonut maanantaisessa tiedotustilaisuudessa, että uhrien uskottiin tulleen maahan ostamaan lääkkeitä ja jääneen kahden rikollisryhmän yhteenoton väliin.

Kaksi eloonjäänyttä löydettiin päiviä sen jälkeen, kun sieppaus oli tapahtunut.

Meksikon turvallisuusviranomaiset tekivät yhteistyötä Yhdysvaltain liittovaltion poliisin (FBI) kanssa. FBI oli tarjonnut 50 000 dollarin palkkion yhdysvaltalaisten vapauttamisesta ja syyllisten pidättämisestä.

Valkoisen talon tiedottaja Karine Jean-Pierre kertoi tiistaina, että Yhdysvaltojen ja Meksikon viranomaiset selvittävät vielä lisää tapauksen yksityiskohtia.

Reutersin mukaan Yhdysvaltain ulkoministeriö ilmoitti tiistaina illalla Suomen aikaa, että prosessi kahden kuolleena löydetyn siirtämiseksi Yhdysvaltoihin on käynnissä.

Valkoinen talo tuomitsi sieppaukset jyrkästi ja esitti suruvalittelut perheille. Myös Meksikon presidentti tuomitsi sieppaukset ja esitti suruvalittelut perheille.

Yhdysvaltain ulkoministeriö on kehottanut kansalaisiaan välttämään matkustamista Matamorosiin sieppausuhan ja alueella esiintyvän rikollisuuden takia. Matamoros on noin puolen miljoonan asukkaan rajakaupunki aivan Yhdysvaltain ja Meksikon rajalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat