Kolme kuoli ilmaiskussa Aleppon lento­kentälle, maan­järistyksen avustus­lennot ohjattiin uusille reiteille

Syyrian valtionmedian mukaan iskun takana oli Israel. Aleppon lentokenttä suljettiin liikenteeltä iskun jälkeen.

7.3. 10:26 | Päivitetty 8.3. 1:26

Israel teki iskuja Syyrian Aleppon lentokentälle tiistaina aamuyöllä, kertoo Syyrian valtionmedia AFP:n ja Reutersin mukaan. Iskuissa kuoli Syrian Observatory for Human Rights -ihmisoikeusjärjestön mukaan kolme ihmistä ja lentokenttä suljettiin liikenteeltä.

Järjestön mukaan yksi kuolleista on syyrialainen upseeri. Kahden muun kuolleen kansalaisuus ei ollut tiedossa.

Syyrian valtio-omisteisen uutistoimiston Sanan mukaan maan ilmatorjunta havaitsi rannikkokaupunki Latakian länsipuolelta Välimereltä tulevia ohjuksia hieman kello kahden jälkeen yöllä.

Syyrian liikenneministeriön mukaan Aleppon lentokenttä vaurioitui iskussa niin pahoin, että viimekuisen maanjäristyksen avustuslentoja on jouduttu siirtämään muille reiteille Damaskokseen ja Latakiaan.

Yli 80 avustuslentoa on saapunut Aleppoon sen jälkeen kun Syyriaan ja Turkkiin iski tuhoisa maanjäristys helmikuun alussa, liikenneministeriön edustaja Suleiman Khalil kertoi AFP:lle.

”Avustuslentojen vastaanottaminen ei ole enää mahdollista ennen kuin vauriot on korjattu”, Khalil sanoi.

Israel on lisännyt iskuja syyrialaisille lentokentille viime vuodesta lähtien torjuakseen Iranin ilmateitse tekemiä toimituksia Syyriaan ja Libanoniin.

Israelin armeija ei ole kommentoinut uusinta iskua. Sen reservin sotilaslentäjät johtavat usein Israelin ilmaiskuja Syyriaan ja Gazan kaistalle.

Israelissa on nyt hallituksen uudistuksia vastustavia laajoja mielenosoituksia, jotka ovat levinneet myös ilmavoimien reserviin. Osa lentäjistä on kertonut, ettei aio osallistua harjoituksiin eikä operaatioihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat