Pohjois-Korea syyttää Etelä-Koreaa tykistö­tulesta rajalla

Pohjois-Korea myös varoitti Yhdysvaltoja olemaan ampumatta alas sen ohjuksia. Pohjois-Korea pitäisi ohjusten alasampumista ”sodanjulistuksena”.

Pohjois-Korea syytti tiistaina Etelä-Koreaa tykistötulesta lähellä maiden rajaa. Kuvassa Pohjois-Korean valvontapiste kuvattuna Etelä-Korean puolelta.

7.3. 13:45

Pohjois-Korea syytti tiistaina ”vihollisen” eli Etelä-Korean ampuneen tykistöllä lähellä maiden välistä rajaa. Pohjois-Korean valtion uutistoimiston KCNA:n mukaan maa vaatii ”provokatiivisten toimien” lopettamista.

Etelä-Korea varoitti aiemmin tiistaina, että Pohjois-Korea voisi järjestää jälleen suuria sotilasharjoituksia ja mannertenvälisten ballististen ohjusten kokeita maaliskuussa tai huhtikuussa.

Asiasta kertoi Reutersin mukaan eteläkorealainen uutistoimisto Yonhap.

Etelä-Korea sanoi tiistaina myös tiivistävänsä yhteistyötään Japanin kanssa. Presidentti Yoon Suk Yeolin mukaan yhteistyö vaikuttaa positiivisesti maailmanlaajuiseen rauhaan ja menestykseen.

Pohjois-Korea myös varoitteli tiistaina Yhdysvaltoja ja syytti sitä Korean niemimaan jännitteiden tahallisesta kiristämisestä. Yhdysvallat ja Etelä-Korea pitivät maanantaina yhteiset ilmasotaharjoitukset, joihin osallistui ainakin yksi yhdysvaltalainen B-52H-pommikone, joka voidaan varustella myös ydinasein.

Maan johtajan Kim Jong-Unin siskon Kim Yo-Jongin mukaan Pohjois-Korea pitäisi ”sodanjulistuksena” sitä, että Yhdysvallat ampuisi alas pohjoiskorealaisia testiohjuksia.

Kim Yo-Jong vihjasi myös, että Pohjois-Korea voisi laukaista lisää ohjuksia Tyyneenmereen.

Kansainvälisen atomi­energiayhteisön IAEA:n johtaja Rafael Grossi sanoi tiistaina, että Pohjois-Korean Punggye-rin ydinaseiden testialueella näkyy merkkejä siitä, että maa valmistautuisi uusiin ydinasekokeisiin. Grossin kommenteista kertoi Yonhap.

”Ydinaseiden testipaikan avaaminen uudelleen on syvästi huolestuttavaa”, sanoi Grossi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat