Israelin joukot ratsasivat pakolais­leirin Länsi­rannalla, kuusi palestiinalaista kuoli tuli­taistelussa

Israelin mukaan yksi kuolleista on Hamasin asemies, jonka epäillään ampuneen viime viikolla kaksi veljestä Israelin siirtokunnassa lähellä palestiinalaista Huwaran kylää.

Kuusi kuoli tiistaina, kun Israel hyökkäsi pakolaisleiriin Jeninissä Länsirannalla.

7.3. 22:45 | Päivitetty 8.3. 8:28

Israelin joukot iskivät tiistaina pakolaisleiriin Jeninissä miehitetyllä Länsirannalla ja surmasivat kuusi palestiinalaista miestä, palestiinalaishallinnon terveysministeriö ilmoitti tiistaina. Asiasta kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters.

Israelin mukaan yksi kuolleista on Hamasin asemies, jonka epäillään ampuneen viime viikolla kaksi veljestä Israelin siirtokunnassa Huwaran kylässä. Tapaukseen reagoitiin talojen polttamisella.

Lue lisää: Siirto­kuntalaiset polttivat taloja Länsi­rannalla

Silminnäkijöiden mukaan Israelin joukot tulivat pakolaisleiriin tiistaina ja piirittivät talon. Ryhmä palestiinalaisia taisteli vastaan, AFP kertoo.

AFP:n valokuvaaja kertoo, että rakennuksesta tuli paksua savua.

Jeninin prikaati eli palestiinalaisten militanttijoukko sanoi AFP:n mukaan Telegramissa, että joukkojen välillä oli ”väkivaltaisia yhteenottoja”.

Ainakin 26 loukkaantui tiistain hyökkäyksessä ja näistä kolme vakavasti, palestiinalaishallinnon terveysministeriö ilmoitti. Reutersin mukaan Israelin joukoista yksi haavoittui ja kolme loukkaantui lievästi.

Israelin asevoimat kertovat käyttäneensä olkapäältä laukaistavia ohjuksia, kun se etsi etsintäkuulutettua miestä. Israel myös väittää, että palestiinalaiset ampuivat joukkoja ambulanssista, BBC kertoo.

Alkuvuosi on ollut Länsirannalla verisempi kuin kertaakaan sitten toisen intifadan eli palestiinalaisten kansannousun päättymisen vuonna 2005.

Israelin joukot ovat tänä vuonna tappaneet yli 70 palestiinalaista. Luku käsittää niin siviiliuhrit, joista osa on lapsia, kuin iskuihin osallistuneet militantit.

Samaan aikaan palestiinalaismilitanttien iskuissa on kuollut 12 israelilaista siviiliä, yksi poliisi sekä yksi ukrainalainen siviili uutistoimisto AFP:n mukaan. Israelilaisista siviiliuhreista kolme oli lapsia.

Oikaisu 8.3. klo 8.16: Artikkelissa puhuttiin aluksi virheellisesti asuinalueesta, kun kyse on siirtokunnasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat