Puolan valtionmedialle sataa kritiikkiä oppositiopuolueen kansanedustajan pojan itsemurhan jälkeen

Puolan Kansalaisfoorumin poliitikot ovat ilmaisseet järkytyksensä ja surunsa tragediasta. He pitävät vastuussa tapahtuneesta Laki ja oikeus -puoluetta sekä valtionmediaa.

Pojan äiti, Kansalaisfoorumin keskustalainen kansanedustaja Magdalena Filiks kertoi lapsensa kuolemasta sosiaalisessa mediassa.

8.3. 11:46

Puolan johtavan oppositiopuolueen Kansalaisfoorumin kansanedustajan pojan itsemurha on aiheuttanut maassa kritiikkiä valtionmediaa kohtaan.

15-vuotias poika teki itsemurhan helmikuussa muutama viikko sen jälkeen, kun valtion ylläpitämään Polskie Radio -verkkoon kuuluva Radio Szczecin oli kertonut tapauksesta, joissa lapset olivat joutuneet pedofiilin uhriksi. Uhri oli kokenut, että uutisjutussa oli yksityiskohtia, joiden perusteella hänet saattoi tunnistaa.

Asiasta kertovat muun muassa uutistoimisto AP, The Guardian sekä The Telegaph.

Pojan äiti, Kansalaisfoorumin keskustalainen kansanedustaja Magdalena Filiks kertoi lapsensa kuolemasta sosiaalisessa mediassa. Mikołaj Filiks kuoli 17. helmikuuta.

Filiks ei kertonut yksityiskohtia lapsensa kuolemasta, mutta pyysi ”mediaa” kunnioittamaan perheensä yksityisyyttä. Hän pyysi myös, etteivät tiedotusvälineiden edustajat tulisi hautajaisiin.

Oppositiopoliitikot ovat ilmaisseet syvän osanottonsa tragediasta muun muassa sosiaalisessa mediassa. Moni heistä on kertonut olevansa surullinen ja raivoissaan pojan kuolemasta.

Osa poliitikoista syyttää Puolaa johtavan Laki ja oikeus -puolueen (PiS) hallitsemaa valtionmediaa tilanteesta, joka johti pojan ratkaisuun.

Kansalaisfoorumin johtaja, Puolan entinen pääministeri ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk kertoi Twitterissä aikovansa saattaa Laki ja oikeus -puolueen vastuuseen ”jokaisesta roistosta” ja ”kaikista niistä inhimillisistä vahingoista ja tragedioista, joita he ovat saaneet aikaan vallassa ollessaan.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat