Michelle Obama kertoo romahduksestaan Trumpin virkaanastujaisten jälkeen: ”Itkin puoli tuntia”

Yhdysvaltain entisen presidentin Barack Obaman puoliso Michelle Obama kertoo tuoreessa podcastissa puhjenneensa lohduttomaan itkuun Trumpin virkaanastujaisten jälkeen.

Michelle ja Barack Obama kuvattuna Washingtonissa helmikuussa vuonna 2018.

8.3. 13:21

Yhdysvaltain entisen presidentin puoliso Michelle Obama murtui kyyneliin poistuessaan Donald Trumpin virkaanastujaisista tammikuussa 2017, kertoo uutiskanava CNN.

Obama muistelee tilannetta tuoreessa The Light -podcastissa. Podcast on äänitetty Obaman kirjakiertueella.

”Kun lentokoneen ovet sitten suljettiin, itkin 30 minuuttia täysin hallitsemattomasti”, hän kertoo ja viittaa viimeiseen lentoonsa presidentin virkakoneella.

Päällimmäisinä olivat luopumisen ja pettymyksen tunteet.

”Poistuimme kodista, jossa olimme viettäneet kahdeksan vuotta”, hän kertoo.

Barack Obama valittiin presidentiksi marraskuussa 2008. Perhe jätti tuolloin taakseen Chicagon. Michelle Obama kertoo, että Valkoisesta talosta tuli perheen tyttärille Sashalle ja Malialle kuitenkin ensimmäinen oikea koti.

”He muistivat, että olimme asuneet Chicagossa, mutta viettivät Valkoisessa talossa aikaa enemmän kuin missään muualla sitä ennen. Hyvästelimme henkilökunnan ja kaikki ne ihmiset, jotka olivat auttaneet meitä kasvattamaan lapsemme.”

Michelle Obama ei sanojensa mukaan ollut Trumpin virkaanastujaisissa ”hyvällä tuulella”. Hänen oli kuitenkin pidettävä tunteensa kasassa.

”Istuin korokkeella ja katselin kaikkea sitä, mikä oli päinvastaista kuin se, mitä itse edustimme. Sillä korokkeella ei ollut monimuotoisuutta, ei värejä eikä heijastusta siitä, mitä Yhdysvallat on”, Obama kertoo.

Obama ottaa podcastissa kantaa myös Trumpin virkaanastujaistilaisuuden osallistujamäärään. Se ei hänen mukaansa todellisuudessa vastannut lainkaan sitä, mitä virallisesti kerrottiin.

Trumpin virkaanastujaisten jälkeen vuonna 2017 kohistiin erityisesti yleisömäärästä. Ilmakuvia Trumpin ja Barack Obaman virkaanastujaisista vertailtiin ahkerasti medioissa.

Obaman vuoden 2009 virkaanastujaiset saivat Yhdysvaltain presidenttien virkaanastujaisten historiassa ennätysyleisön eli 1,8 miljoonaa seuraajaa paikan päällä Washingtonissa.

”Lensimme viimeistä kertaa Capitolin yli, ja näimme omin silmin, ettei siellä ollut kovinkaan paljon väkeä”, Michelle Obama kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat