Ruotsin kirkko arvioi sodan uhkaa – kehotti seurakuntia lisäämään hautapaikkoja

Ruotsin arkkipiispa on kehottanut seurakuntia kaavoittamaan lisää hautapaikkoja, jotta huoltovarmuus toimisi kaikissa olosuhteissa.

Seurakunnat ovat saaneet ruotsalaismedian mukaan tehtäväkseen kaavoittaa lisää hautapaikkoja viidelle prosentille Ruotsin väestöstä, jotta huoltovarmuus toimisi myös mahdollisena kriisiaikana. Kuvassa Silverdalin hautausmaa Sollentunassa.

9.3. 11:42

Ruotsin kirkko on arvioinut jälleen sodan uhkaa. Vaikka Venäjä käy hyökkäyssotaa Ukrainassa, myös Ruotsin kirkon seurakuntia on kehotettu tarkistamaan hallinnoimiensa hautapaikkojen määriä.

Ruotsin kirkon arkkipiispa Martin Modéus lähetti ennen joulua seurakuntien kirkkoherroille kirjeen, jossa hän kehotti seurakuntia lisäämään valmiuttaan, jos sotatoimet laajenisivat Ruotsiin.

Asiasta kertovat muun muassa SVT sekä Aftonbladet.

Mikäli sotatoimet ulottuisivat Ruotsiin, kirkon olisi kyettävä hoitamaan hautaustoimi asianmukaisella tavalla. Seurakunnat ovat saaneet ruotsalaismedian mukaan tehtäväkseen kaavoittaa lisää hautapaikkoja viidelle prosentille Ruotsin väestöstä, jotta huoltovarmuus toimisi myös mahdollisena kriisiaikana.

Ruotsin arkkipiispan mukaan kirkkoherrojen on huolehdittava siitä, että kuolleet saadaan haudattua myös sellaisissa tilanteissa, joissa toimivaa energiahuoltoa sekä tieto- ja puhelinyhteyksiä ei ole.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat