Omaiset valittivat Putinille Moskovan alueen reserviläisten komentamisesta etulinjaan ilman aseita

Lyhyen tykistökoulutuksen jälkeen miehet siirrettiin jalkaväkeen.

Ukrainalaissotilas näytti voitonmerkkiä Bahmutissa lauantaina.

13.3. 9:10

Moskovan alueelta viime syksynä Ukrainan-rintamalle komennettujen reserviläisten omaiset julkaisivat viikonvaihteessa Venäjän presidentille Vladimir Putinille ja puolustusministeri Sergei Šoigulle suunnatun videovetoomuksen, jonka mukaan sotilaat pitäisi vetää pois etulinjasta ja heille tulisi antaa aseet.

Vetoomus julkaistiin Mobilizatsija.Novosti -Telegram-kanavalla ja siitä kertoi uutissivusto Meduza.

Sotilaiden puolisoiden ja äitien vetoomuksen mukaan Moskovan alueen reserviläiset kutsuttiin palvelukseen syyskuussa, jonka jälkeen heille annettiin kolme kuukautta tykistökoulutusta Serpuhovissa Moskovan eteläpuolella. Joulukuun lopussa miehet komennettiin sotatoimialueelle ja heille annettiin suullinen ilmoitus koko ryhmän siirtymisestä jalkaväkeen.

Kyseiset 580. erillisen kenttätykistö­divisioonan sotilaat ovat kertoneet sosiaalisessa mediassa aiemmin, että heidät tuotiin niin kutsuttuun Donetskin kansantasavaltaan joulukuun lopussa. Maaliskuun 1. päivänä koko joukko siirrettiin jalkaväkirykmenttiin ja viime viikolla ensimmäiset komennettiin hyökkäykseen etulinjaan.

Sotilaiden mukaan heidän aseensa ja ammuksensa ovat kuitenkin Bogutšarissa Voronežin alueella Venäjällä eikä niitä ole luovutettu heille, koska asiasta ei ole pääesi­kunnan määräystä.

”Reserviläisemme on heitetty hyökkäämään lihamyllyyn Ukrainan alueella”, omaiset sanovat videollaan. ”Viisi miestä vastustajan sataa hyvin varustautunutta sotilasta vastaan.”

Omaisten valituksia samasta asiasta on kuultu useaan otteeseen eri puolilta Venäjää, muttei juuri Moskovasta eikä sen ympäristöstä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat