Kuski ajoi useiden ihmisten päälle – ainakin kaksi kuollut ja yhdeksän loukkaantunut

Päälleajo tapahtui Quebecin provinssissa.

14.3. 0:54 | Päivitetty 14.3. 9:07

Kanadan Quebecin provinssissa avolava-auton kuski on ajanut useiden ihmisten päälle, yleisradioyhtiö CBC kertoo.

Poliisin mukaan vähintään kaksi ihmistä on kuollut ja yhdeksän loukkaantunut. Kahden loukkaantuneen vammoja kuvaillaan vakaviksi.

Viranomaiset eivät aluksi kertoneet tarkkoja uhrimääriä, mutta poliisin edustajan mukaan osalla loukkaantuneista vammat olivat vakavia. Kuski on pidätetty ja häntä kuulustellaan.

”Kaikki viittaa siihen, että tämä on yksittäinen tapaus”, poliisin edustaja Helene St-Pierre kertoi uutistoimisto AFP:lle.

”Alueella ei ole enää vaaraa ja vain yksi epäilty.”

Törmäykset tapahtuivat maanantaina paikallista aikaa hieman iltapäiväkolmen jälkeen suositun pienpanimon edustalla.

Silminnäkijöiden mukaan auton kuljettaja oli ensin osunut kävelijöihin jalkakäytävällä pienpanimon edessä. Tämän jälkeen ajoneuvo oli jatkanut matkaansa noin 400–500 metriä törmäillen useisiin ihmisiin.

Alueen sairaalat on asetettu hälytystilaan, koska uhreja on vähintään kuusi. Paikallisen provinssitason parlamentin jäsenen Pascal Bérubén mukaan tapauksessa on kuollut ihmisiä.

”Olen kuullut kuolemista. Olen kuullut loukkaantuneista jalankulkijoista, lapsista. Tämä on kammottava tragedia.”

Kuljettajan motiivit eivät ole vielä tiedossa. Poliisin tietojen mukaan hän pakeni ensin paikalta, mutta antautui hieman myöhemmin poliisille.

Alueen viranomaiset tarjoavat ihmisille muun muassa psykologista tukea.

Quebecin varapääministeri Geneviève Guilbaultin mukaan tapaus muistuttaa häntä helmikuussa tapahtuneesta vastaavanlaisesta turmasta. Tuolloin Lavalin kaupungissa bussinkuljettaja ajoi tahallisesti päiväkotia päin. Turmassa kuoli kaksi lasta.

Päälleajo tapahtui Amquin kaupungissa, joka sijaitsee noin 640 kilometriä Montrealista. Kaupungissa on noin 6 000 asukasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat