Putin: Venäjä taistelee Ukrainassa olemassa­olonsa puolesta

Putin toisti väitteensä siitä, että Länsi pyrkii repimään Venäjää hajalle.

Venäjän presidentti Vladimir Putin.

14.3. 18:55

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoo Venäjän käyvän Ukrainassa taistelua olemassaolonsa puolesta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Putin puhui armeijan helikoptereita valmistavan tehtaan työntekijöille vierailullaan Burjatian tasavallassa itäisessä osassa Venäjää.

"Meille tämä ei ole geopoliittinen kysymys vaan kysymys Venäjän valtion selviytymisestä ja olosuhteiden luomisesta maan tulevaisuuden ja lasten kehitykselle", Putin sanoi.

Putin toisti väitteensä siitä, että Länsi pyrkii repimään Venäjää hajalle. Hän syytti Länttä siitä, että se käyttäisi Ukrainaa välineenä Venäjää vastaan sotimisessa.

Muun muassa EU ja Yhdysvallat kertovat auttavansa Ukrainaa sen taistelussa Venäjän imperialistista hyökkäyssotaa ja valtausyrityksiä vastaan. Venäjän hyökkäys on tuhonnut lukuisia ukrainalaisia kaupunkeja, tappanut tuhansia siviilejä ja pakottanut miljoonat pakenemaan kodeistaan.

Putin kertoi kysyttäessä, että hän on ollut huolestunut maan taloudesta, kun useat länsimaat ovat asettaneet sitä vastaan pakotteita. Putinin mukaan Venäjä on kuitenkin todistanut olevansa vahvempi, kuin kukaan osasi ennakoida.

Putinin mukaan Venäjän taloudesta on tullut itseasiassa vahvempi ja itsenäisempi, kun maasta on lähtenyt länsimaalaisia yrityksiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat