Afrikan eteläosia toiseen kertaan kiertänyt sykloni vaatinut Malawissa jo 190 kuolonuhria

Varhain maanantaiaamuna Malawiin saapunut myrsky on saanut alkunsa helmikuussa Australiassa.

14.3. 18:33

Malawissa voimakkaan syklonin aiheuttama uhriluku on lähes kaksinkertaistunut päivän aikana 190:een, kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters. Maanantaina Malawissa syklonin vuoksi kerrottiin kuolleen hieman alle sata ihmistä.

Sykloni aiheutti 20 miljoonan asukkaan valtiossa tulvia ja maanvyörymiä, joiden vuoksi 19 000 on joutunut jättämään kotinsa. Pelastustyöntekijät uskovat uhriluvun vielä nousevan. Kadonneita kerrotaan olevan 37 ja loukkaantuneita lähes 600.

Freddy-nimisestä syklonista on tulossa yksi historian pitkäkestoisimmista myrskyistä. Lisäksi se on voimakkain koskaan eteläisellä pallonpuoliskolla mitattu myrsky.

Freddy-sykloni syntyi Australiassa helmikuun alussa, josta se on kulkenut Intian valtameren kautta Afrikan kaakkoisrannikolle. Sykloni vyöryi viikonloppuna jo toista kertaa muutaman viikon sisällä eteläisen Afrikan läpi.

Freddy saavutti Malawin varhain maanantaiaamuna pyyhkäistyään viikonloppuna Mosambikin läpi. Mosambikissa on raportoitiin viikonloppuna neljä kuolonuhria, mutta kuolleita voi olla enemmänkin.

Tätä ennen sykloni on vaatinut uhreja jo aiemmin Mosambikissa ja Madagaskarilla.

Nainen ylitti rankkasateiden aiheuttamaa virtaa Malawissa tiistaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat