Yksi harvoista mafian nais­johtajista sai lähes 13 vuotta vankeutta Italiassa

Maria Licciardi johti mafiatyylisen rikollisjärjestö Camorran klaania lähes 30 vuotta.

Mafiajohtaja Maria Licciardi. Kuvien päivämäärät eivät ole tiedossa.

15.3. 19:07

Italialainen tuomioistuin on tuominnut mafiatyylisen Camorran klaania johtaneen Maria Licciardin 12 vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen, kertoo AFP italialaisten uutistoimisto Ansan tietoihin perustuen.

Licciardi, 71, on italialaismedian mukaan yksi harvoista mafiajärjestöä johtavista naisista.

Poliisi pidätti Licciardin elokuussa 2021, kun hän yritti lentää Italiasta Malagaan Espanjaan ilmeisesti tapaamaan tytärtään.

Tuomioistuimen mukaan La Piccoletta- ja La Madrina -lempinimillä tunnettu Licciardi johti veljensä Gennaro Licciardin perustamaa Camorra-rikollisryhmän klaania. Uutistoimisto Ansan mukaan Licciardi alkoi johtaa Napolin esikaupunkialueella Secondiglianossa toimivaa klaania vuonna 1994 pian sen jälkeen, kun hänen veljensä oli kuollut vankilassa.

Italian sisäministeriö on kertonut aiemmin, että Licciardin johtama ryhmä hallitsee valtaosaa Napolin alueella toimivasta järjestäytyneestä rikollisuudesta.

Licciardi oli aiemmin vankilassa kahdeksan vuoden ajan.

Tietokirjailija Roberto Saviano kirjoitti Camorra-järjestöstä kertovan dokumenttiromaanin Gomorra, joka julkaistiin vuonna 2006. Sen jälkeen aiheesta on tehty muun muassa elokuva sekä tv-sarja Gomorrah. Licciardon on kerrottu olleen esikuva Gomorrah-televisiosarjan mafiajohtajalle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat