CNN: Venäläis­hakkerit ovat vakoilleet eurooppalaisia armeijoita

Microsoftin mukaan vakoilua kohdistui alle 15 organisaatioon.

15.3. 18:27

Venäjän armeijaan kytköksissä olevat hakkerit ovat kohdistaneet paikoin onnistuneita vakoiluyrityksiä eurooppalaisiin armeija-, energia- ja liikenneorganisaatioihin.

Asiasta kertoo CNN:n mukaan ohjelmistojätti Microsoft asiakkailleen tiedotteella, jonka CNN on nähnyt. Ennen CNN:ää hakkeroinnista kertoi teknologiauutisiin keskittynyt sivusto Bleeping Computer.

Microsoft alkoi tutkimaan kybertoimintaansa Ukrainan viranomaisten vinkistä ja löysi aiemmin tuntemattoman vian yhtiön sähköpostiohjelmistossa. Hakkerit olivat käyttänyt vikaa, jolla ne pääsivät käsiksi käyttäjien sisäänkirjautumistietoihin, hyväkseen vuoden 2022 huhtikuun ja joulukuun välissä.

Kyberturvallisuus­asiantuntijoiden ja yhdysvaltalais­viranomaisten mukaan Venäjän hallituksen hakkerointiryhmät ovat yrittäneet löytää Ukrainaan aseita toimittavien länsimaisten logistiikka- ja kuljetusyhtiöiden verkostoista tiedustelutietoa, josta se saisi etua taisteluissa tai geopoliittisesti.

Microsoftin mukaan vakoilua kohdistui alle 15 organisaatioon. Yhtiö syytti hakkeroinnista ryhmää, jonka yhdysvaltalaisviranomaiset ovat aiemmin yhdistäneet Venäjän sotilastiedustelupalveluun GRU:hun.

Microsoft on neuvonut asiakkaitaan päivittämään ohjelmistonsa.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat