Paikallislähteet: Venäjä aloittamassa 400 000 sopimus­sotilaan rekrytointi­kampanjan

Radio Free Europen mukaan puolustusministeriö olisi jo toimittanut alueille ohjeet siitä, kuinka monta sotilasta näiden tulee värvätä.

Venäläisiä reserviläisiä tammikuussa Omskissa, Venäjällä.

15.3. 19:55 | Päivitetty 15.3. 22:02

Venäjän puolustusministeriön kerrotaan aloittavan 1. huhtikuuta uuden rekrytointikampanjan, jonka tavoite on värvätä Venäjän armeijaan 400 000 sopimussotilasta. Kampanjasta raportoi Radio Free Europe (RFE) pohjaten uralilaisen ura.ru-uutissivuston viranomaistietoihin.

RFE:n mukaan puolustusministeriö olisi jo toimittanut alueille ohjeet siitä, kuinka monta sotilasta näiden tulee värvätä. Esimerkiksi Tšeljabinskin alueen värväystavoite on 10 000 ja Permin 9 000.

Tiistaina BBC:n venäjänkielinen palvelu kertoi, että Voronežin alueella lähellä Ukrainan rajaa on aloitettu asukkaiden kutsuminen värväystoimistoihin.

Alueviranomaisten mukaan kutsut lähetetään tietojen keräämisen vuoksi, mutta RFE:n mukaan käytäntö muistuttaa sitä, jonka Venäjä otti käyttöön ennen viime vuoden syyskuista ”osittaista liikekannallepanoa”.

Venäläismedia The Moscow Timesin mukaan värväystoimistoihin kutsumiset on aloitettu myös viidellä muulla alueella: Lipetskissä, Tjumenissa, Sverdlovskissa, Krasnodarissa ja Penzassa. Kutsujen on väitetty koskevan henkilötietojen selvityksiä ja digitalisaatiota, mutta osa miehistä on myös kutsuttu sotilaskoulutukseen.

Paikallisviranomaiset ovat vakuutelleet, ettei alueilla on käynnistetty liikekannallepanon toista vaihetta.

Ukrainalaislehti The Kyiv Independentin mukaan Venäjän armeija on viime aikoina tehostanut pyrkimyksiään värvätä sotilaita Krimin niemimaalta ja muilta Venäjän miehittämiltä ukrainalaisalueilta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat