Yksi loukkaantui räjähdyksessä Tukholmassa, useita ihmisiä pidätetty

Ruotsalaismedioiden mukaan räjähdykseen liittyy rikollisjengi.

16.3. 7:01 | Päivitetty 16.3. 13:13

Yksi ihminen vietiin sairaalaan torstaiaamuna Länsi-Tukholmassa tapahtuneen räjähdyksen seurauksena, kertovat muun muassa ruotsalaislehdet SVT ja Aftonbladet. SVT kuvailee räjähdystä voimakkaaksi.

Poliisi sai hälytyksen räjähdyksestä noin kello 01.30 paikallista aikaa. Räjähdys tapahtui Hässelbyn kaupunginosassa ja vaurioitti useampaa taloa, Tukholman poliisista kerrotaan.

Paikalla oli iso poliisioperaatio ja lähellä olevista asuintaloista evakuoitiin ihmisiä. Yksi haavoittunut mies vietiin sairaalaan ambulanssihelikopterilla. Neljän rivitalon asukkaat ovat joutuneet jättämään kotinsa.

Poliisi on pidättänyt useita ihmisiä tapaukseen liittyen. SVT:n ja Aftonbladetin tietojen mukaan räjähdys liittyy rap-artistin ja rikollisverkoston välienselvittelyyn ja räjähdyspaikan osoitteessa asuu rap-artistin sukulaisia. Poliisi ei ole vielä vahvistanut lehtitietoja.

Aftonbladetin mukaan räjähdys kuultiin Tukholman läänissä Järfällan ja Ekerön kunnissa asti.

SVT:n mukaan noin tuntia myöhemmin poliisi sai hälytyksen toisesta räjähdyksestä Etelä-Tukholman Skarpnäckissä. Räjähdys tapahtui kerrostalossa, jossa syttyi tuleen rappukäytävä. Kukaan ei loukkaantunut vakavasti.

Poliisin mukaan on liian aikaista sanoa, voidaanko tapaus yhdistää Hässelbyn räjähdykseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat