Thaimaassa etsitään kadonnutta radio­aktiivista esinettä

Etsinnöissä hyödynnetään muun muassa drone-kameroita ja robotteja.

16.3. 10:18

Thaimaan viranomaiset etsivät voimalaitoksesta kadonnutta esinettä, joka sisältää radioaktiivista ainetta, kertoo CNN.

Sylinterin muotoinen esine ilmoitettiin kadonneeksi voimalaitoksessa maaliskuun 10. päivä Thaimaan keskiosassa sijaitsevassa Prachinburin provinssissa.

Sylinteri on noin 30 senttimetrin pituinen ja 13 senttimetrin levyinen ja se sisältää Cesium-137 isotooppia, joka on mahdollisesti hengenvaarallista.

Etsintöjä tekevät Thaimaan poliisi sekä valtion ydinturvallisuudesta vastaava laitos. Etsintöihin käytetään muun muassa drone-kameroita ja robotteja.

Thaimaan poliisi epäilee esineen kadonneen jo helmikuussa ja mahdollisesti varkauden seurauksena.

Radioaktiivisia esineitä on kadonnut hiljattain muuallakin maailmalla. Australiassa katosi tammikuussa radioaktiivinen kapseli, joka sisälsi samaista Cesium-137 isotooppia.

Kaivosyhtiön hukkaama pieni kapseli löytyi lopulta useita viikkoja kestäneen etsinnän jälkeen läheltä Newmanin kaupunkia Länsi-Australiassa.

Viime viikolla uutisoitiin radioaktiivista materiaalia sisältävän laitteen etsinnästä Yhdysvaltain Texasissa. Yhdysvaltalaisen NBC-uutiskanavan mukaan kyseessä on radiografinen kamera, joka toimii kuin kannettava röntgen-laite. Sitä käytetään piilorakenteiden löytämiseen muun muassa rakennus- ja öljyteollisuudessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat