Venäjälle jäänyt oppositio­poliitikko ja sota­kriitikko Jevgeni Roizman otettu jälleen kiinni

Jevgeni Roizman on useasti kritisoinut Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa.

Jevgeni Roizman Jekaterinburgissa kesällä 2022.

16.3. 12:03

Venäläinen oppositiopoliitikko Jevgeni Roizman on jälleen otettu kiinni Venäjällä, kertoo uutistoimisto AFP. Asian vahvistaa AFP:lle Roizmanin asianajaja.

Syynä oli tällä kertaa Roizmanin sosiaaliseen mediaan tekemä julkaisu. Venäläismedian mukaan hän oli jakanut oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyita käsittelevän julkaisun Vkontaktessa toukokuussa 2022. Asianajajan mukaan Roizmanilla ei edes ole Vkontaktea.

Roizman on tällä hetkellä syytettynä myös Venäjän armeijan ”mustamaalaamisesta”. Hän saattaa joutua kolmeksi vuodeksi vankilaan. Roizman on saanut useasti sakkoja kritisoituaan Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa.

Roizman on yksi viimeisistä Venäjän oppositiohahmoista, joka on vielä ollut vapaana. Melkein kaikki oppositiovaikuttajat ovat vankilassa tai maanpaossa.

Roizman on Jekaterinburgin entinen kaupunginjohtaja. Uralilla sijaitseva Jekaterinburg on Venäjän neljänneksi suurin kaupunki.

Helsingin Sanomat haastatteli Roizmania elokuussa 2022, juuri ennen kuin hän joutui kotiarestiin.

Lue lisää: Jos uskot, että kaikki on Venäjällä hyvin, on parempi kääntyä psykiatrin puoleen, oppositiopoliitikko Jevgeni Roizman sanoi HS:lle – keskiviikkona huppupäiset poliisit pidättivät hänet

”Tavoitteenani ei ole joutua vankilaan. Mutta vaieta en voi. Kun näkee suunnatonta pahuutta, voi vain olla osallistumatta siihen. Jos on hiukan enemmän rohkeutta, voi sanoa mielipiteensä julki”, hän totesi HS:lle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat