Neljä palestiinalaista kuollut Israelin ratsiassa Länsirannalla

Yksi Israelin iskussa Jeniniin kuolleista oli teini-ikäinen poika.

Ihmiset kokoontuivat Jeninissä suremaan Israelin ratsiassa kuolleita palestiinalaisia.

16.3. 21:34

Israel teki torstaina Länsirannan Jeniniin ratsian, jossa kuoli neljä palestiinalaista. Palestiinan terveysministeriön mukaan yksi kuolleista oli 16-vuotias poika ja yli 20 ihmistä loukkaantui. Iskusta kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters.

Israelin mukaan isku kohdistui ”aseistautuneisiin epäiltyihin”, joita se syytti ”terroristisista toimista” ja kaksi kuolleista oli aseistautuneita. Armeijan tiedottaja sanoi myöhemmin, että epäillyt olisivat ampuneet kohti israelilaisjoukkoja, jotka vastasivat tuleen.

Poliisilaitos syytti toista kuolleista asemiehistä ”merkittävän terroristisen teon” suunnittelusta ja toista Israelin joukkoihin kohdistuneista iskuista ja pommien valmistamisesta.

Palestiinalaisen Jeninin prikaati-militanttijoukon mukaan Israelin aseistautuneet joukot olisivat tekeytyneet palestiinalaisiksi ja tehneet ”pelkurimaisen vastarintataistelijoiden surman.”

Reutersin mukaan sosiaalisen median videoissa näkyy siviilivaatteisiin pukeutuneita miehiä juoksemassa pitkin kauppakatua ja kaksi miestä makaamassa maassa. Reuters ei ole kuitenkaan pystynyt vahvistamaan videoiden todenperäisyyttä.

Ainakin Hamas on väittänyt toisen kuolleen asemiehen olleen sen jäsen.

Israel on tehnyt Jeniniin ja kaupungissa sijaitsevaan pakolaisleiriin enemmän ja enemmän iskuja viimeisen vuoden aikana.

Muutenkin Länsirannalla alkuvuosi on ollut verisempi kuin pitkiin aikoihin. Ennen uusinta ratsiaa Israelin joukot olivat tänä vuonna tappaneet yli 70 palestiinalaista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat