Moulin Rouge -kabaree luopuu julmaksi moititusta käärme-esityksestään, jonka on mahdollistanut porsaan­reikä laissa

Esityksessä on upotettu veteen käärmeitä, jotka elävät maalla.

Pariisilainen kabareeteatteri Moulin Rouge on perustettu vuonna 1889.

17.3. 0:34

Pariisin kuuluisa kabareeteatteri Moulin Rouge luopuu jokapäiväisestä ohjelmanumerostaan, jossa tanssijalla on käärmeitä mukanaan läpinäkyvässä vesialtaassa. Asiasta kertovat muun muassa uutistoimisto AFP ja ranskalainen TF1-kanava.

Päätöksen taustalla ovat Pariisin pormestarin ja eläinoikeusaktivistien vetoomukset. Heidän mukaansa on julmaa upottaa veteen käärmeitä, jotka elävät maalla.

”Moulin Rouge ymmärtää yhteiskunnan kehittyneen eläinten hyvinvoinnin suhteen ja lopettaa tämän ohjelmanumeron”, tiedotti kabaree, joka on perustettu vuonna 1889.

Ohjelmanumeroa on vaadittu lakkautettavaksi aiemminkin, mutta viime vuonna Moulin Rouge väitti käyttävänsä siinä vain käärmeitä, joiden luontainen elinympäristö on vesi.

Asiantuntijat ovat tunnistaneet käärmeet verkkopytoniksi ja tiikeripytoniksi, jotka elävät maalla ja ovat suojeltuja lajeja.

”On kamalaa, mitä ne ovat joutuneet sietämään”, eksoottisiin lajeihin keskittynyt eläinkauppias Alice Georges sanoi AFP:n mukaan.

Aktivistien mukaan esityksistä on voinut havaita, että käärmeet pyrkivät hädissään veden pinnalle.

Tähän asti Moulin Rouge on ilmeisesti hyödyntänyt porsaanreikää laissa. Villieläimiä on kielletty käyttämästä esityksissä muun muassa yökerhoissa tai tv-ohjelmissa, mutta laki ei mainitse erikseen kabareeteattereita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat