Donald Trump väittää joutuvansa pidätetyksi, pyytää kannattajiaan protestoimaan

Mahdollinen syyte liittynee aikuisviihdetähti Stormy Danielsin hyssyttelyrahoihin. Trumpin mukaan mitään rikosta ei voida osoittaa tapahtuneen.

Donald Trump uskoo joutuvansa pidätetyksi väärin perustein. Kuvassa Trump konferenssissa Floridan Orlandossa viime vuoden helmikuussa.

18.3. 15:38 | Päivitetty 18.3. 20:36

YHDYSVALTAIN entinen presidentti Donald Trump sanoo uskovansa, että hän joutuu pidätetyksi ensi tiistaina rikoksesta epäiltynä.

Trump kertoo asiasta perustamallaan Truth Social -nimisellä sosiaalisen median kanavalla.

Manhattanin piirisyyttäjä, demokraatti Alvin Bragg ilmoitti hiljattain Trumpin asianajajille, että entinen presidentti saattaa joutua rikossyytteeseen, koska oli maksanut aikuisviihdetähti Stormy Danielsin hiljaiseksi.

Trumpin mielestä mitään rikosta ei voida osoittaa tapahtuneen ja koko juttu perustuu ”vanhaan ja kumottuun satuun”.

Hän myös pyytää kannattajiaan protestoimaan puolestaan.

Edustajainhuoneen puheenjohtaja, republikaani Kevin McCarthy ilmaisi suuttumustaan tilanteesta Twitterissä. Hän syytti piirisyyttäjää vaalihäirinnästä ja ”poliittisen koston” hautomisesta Trumpia kohtaan.

Myös Twitterin omistaja ja miljardööri Elon Musk otti kantaa Trumpin ulostuloon. Musk uskoo mahdollisten syytteiden johtavan Trumpin voittoon ensi vuoden presidentinvaaleissa.

”Jos näin käy, Trump saa murskavoiton”, Musk twiittasi.

Trumpin asianajaja Susan Necheles sanoi uutistoimisto AFP:lle, että Trumpin kommentti perustuu mediaväitteisiin eikä siihen, että piirisyyttäjä Bragg olisi tehnyt mitään uutta.

”Koska kyseessä on poliittinen syytös, piirisyyttäjä on vuotanut kaiken lehdistölle eikä ole kommunikoinut presidentti Trumpin kanssa, kuten normaalisti tehtäisiin”, Necheles kommentoi.

Stormy Danielsin asianajajan mukaan Daniels tapasi syyttäjiä keskiviikkona ja ilmoitti olevansa käytettävissä todistajana tai antamaan muuten lisätietoa tapauksesta.

Myös Trump on kutsuttu todistamaan, mikä asiantuntijoiden mukaan viittaa siihen, että syytteet ovat todella tulossa.

Vuosien varrella Trumpiin on kohdistettu useita rikostutkintoja. Hän on aiemmin kommentoinut syyttäjien toimintaa ”noitajahdiksi”, joka hänen mukaansa alkoi jo ennen kuin hänet valittiin presidentiksi.

Trump on myös ainut Yhdysvaltain presidentti, jota on kahdesti syytetty virkarikoksesta. Syytteet kuitenkin kaatuivat senaatissa molemmilla kerroilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat