Rajut mielenosoitukset jatkuivat kolmatta päivää Pariisissa

Mielenosoitusten lisäksi on pidetty myös lakkoja.

Mielenosoittajia marssi Place d'Italie -aukion lähistöllä Pariisissa lauantaina.

18.3. 23:14

Mielenosoitukset jatkuivat lauantaina rajuina Ranskassa kiistellyn eläkeuudistuksen vuoksi, kertoo muun muassa uutistoimisto AFP.

Poliisi on ottanut yhteen tuhansien kansalaisten kanssa Pariisin kaduilla torstaista lähtien. Presidentti Emmanuel Macron aikoo nostaa kansalaisten eläkeikää 62 vuodesta 64 vuoteen, eikä asiasta pidetä parlamentin äänestystä. Tämä on mahdollista perustuslain artiklan 49.3. nojalla.

Mielenosoitusten lisäksi on myös lakkoiltu. Mielenosoittajat vaativat Macronin eroamista ja roska-astioita sytytettiin tuleen. Mellakkapoliisi on käyttänyt kaduilla esimerkiksi kyynelkaasua.

Satoja ihmisiä on pidätetty torstai- ja perjantai-iltojen mellakoissa. Paikallisviranomaiset kielsivät kulkueita tulemasta Place de la Concorden aukiolle ja Champs-Élyséesin kadulla Pariisin keskustassa lauantai-iltana.

Ranskan oppositio jätti perjantaina iltapäivällä parlamentille epäluottamus­lauseen, kertoi muun muassa AFP. Luottamuksesta voidaan äänestää joko viikonloppuna tai tulevana maanantaina. Äänestys voisi periaatteessa kaataa maan hallituksen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat