Ecuadorissa ainakin toista­kymmentä ihmistä on kuollut maan­järistyksessä

Myös Perussa ainakin yksi ihminen on kuollut. Hän oli nelivuotias tyttö, joka sai surmansa tiiliskiven osuttua hänen päähänsä.

Maanjäristyksen tuhoama rakennus Machalan kaupungissa Ecuadorissa 18. maaliskuuta.

19.3. 0:12 | Päivitetty 19.3. 20:25

Etelä-Amerikassa Ecuadorissa ja Perussa ainakin 15 ihmistä on kuollut ja useita loukkaantunut maanjäristyksessä, kertoivat maiden viranomaiset viikonloppuna.

Ecuadorin presidentti Guillermo Lasso kertoi Twitterissä järistyksen tuhonneen myös rakennuksia.

Ecuadorin lounaisessa El Oron maakunnassa lähellä Perun pohjoisrajaa 11 ihmisen raportoitiin kuolleen. Kahden ihmisen kerrottiin kuolleen Azuayn maakunnassa.

Azuayn Cuencassa kuollut ihminen sai surmansa talon julkisivun romahtaessa auton päälle. Uutistoimisto AFP:n toimittajien mukaan myös Cuencan vanhankaupungin historialliset rakennukset vaurioituivat järistyksessä.

Yhden kerrotaan kuolleen Perussa. Tumbesin kaupungissa lähellä Ecuadorin rajaa todetun kuolonuhrin kerrotaan olleen nelivuotias tyttö, joka sai surmansa tiiliskiven osuttua hänen päähänsä.

Perun seismologian instituutti kertoi järistyksen voimakkuudeksi ensi alkuun 7,0, mutta tarkensi arviota myöhemmin 6,7:ään. Tiedot voimakkuudesta olivat erilaisia Ecuadorissa ja Yhdysvalloissa, mutta kaikkien suuruusluokka oli sama.

Maanjäristyksen keskus oli rannikon edustalla lähellä Ecuadorin suurinta kaupunkia Guayaquilia, noin 85 kilometriä Perun Zarumillasta.

Sosiaalisen median kertomusten mukaan tärinä tuntui useissa kaupungeissa. Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskuksen (USGS) mukaan alueelle ei annettu tsunamivaroitusta. Myöskään Ecuadorin laivaston mukaan tsunamivaaraa ei ole.

Ecuadorissa havaittiin myöhemmin jälkijäristys, jonka voimakkuudeksi kerrottiin 4,8.

Maanjäristys luokiteltiin oranssin hälytystason luokkaan, mikä merkitsee, että sen seurauksena saattaa olla merkittävä määrä kuolonuhreja ja että katastrofi on mahdollisesti laajalle leviävä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat