Pohjois-Korea ampui jälleen ballistisen ohjuksen mereen

Pohjois-Korea on tällä viikolla tehnyt useita ohjusten testilaukaisuja, joita pidetään protestina Etelä-Korean ja Yhdysvaltojen yhteisille sotaharjoituksille.

Televisioruudulla Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un seurasi ohjustestiä aiemmin tällä viikolla.

19.3. 5:22 | Päivitetty 19.3. 23:27

Pohjois-Korea on ampunut jälleen uuden ballistisen ohjuksen, kertoo eteläkorealainen uutistoimisto Yonhap.

Uutistoimistolle asiasta kertoneen Etelä-Korean asevoimien mukaan ohjus ammuttiin Japaninmereen Korean niemimaan itäpuolella. Ohjuksen kerrotaan olleen lyhyen kantaman ballistinen ohjus.

Pohjois-Korea on tällä viikolla tehnyt useita ohjusten testilaukaisuja. Nyt tehty laukaisu oli jo viikon neljäs.

Torstaina Pohjois-Korea testasi suurinta ja tuhovoimaisinta asettaan, mannertenvälistä ballistista ohjusta Hwasong-17:ää.

Mannertenvälisen ohjuksen laukaisu tapahtui vain tunteja ennen kuin Etelä-Korean presidentti Yoon Suk-yeol saapui Japaniin vierailulle. Japanin ja Etelä-Korean johtajat tapasivat ensimmäistä kertaa 12 vuoteen.

Uutistoimisto KCNA vahvisti maanantaiaamuna paikallista aikaa, että ballistisen ohjuksen laukaisu oli tarkoitettu protestiksi Etelä-Korean ja Yhdysvaltojen yhteisille sotaharjoituksille.

Pohjois-Korea on sanonut pitävänsä harjoituksia provokaationa ja uhkana turvallisuudelleen. Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean yhä jatkuvat 11-päiväiset sotaharjoitukset ovat suurimmat viiteen vuoteen.

KCNA:n mukaan ohjus lensi 800 kilometrin matkan ennen kuin se osui kohteeseensa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat