CNN: Balin viran­omaiset haluavat rajoittaa venäläisten ja ukrainalaisten viisumi­oikeutta

Balin viranomaiset haluavat rajoittaa venäläisten ja ukrainalaisten viisumioikeutta. Asiaa on perusteltu esimerkiksi häiriökäyttäytymistapauksilla.

Bali on suosittu turistikohde Indonesiassa.

19.3. 5:16

Indonesiaan kuuluva Balin saari tunnetaan trooppisena paratiisina, joka houkuttelee turisteja ympäri maailmaa. Viime vuoden aikana Balille on matkannut runsaasti venäläisiä ja ukrainalaisia.

Venäläiset ovat nykyään heti australialaisten jälkeen saaren suurin turistien ryhmä. Vuonna 2022 Balilla vieraili 58 000 venäläistä ja pelkästään tammikuussa 2023 22 500 venäläistä. Vastaavasti ukrainalaisia oli viime vuonna 7 000 turistia ja tämän vuoden tammikuussa 2 500.

Mutta nyt Balilla ollaan kyllästyneitä sotaa pakeneviin venäläisiin ja ukrainalaisiin, kirjoittaa yhdysvaltalainen uutiskanava CNN.

Tällä viikolla Balin viranomaiset ilmoittivat haluavansa rajoittaa venäläisten ja ukrainalaisten viisumioikeutta.

Viranomaiset ovat CNN:n mukaan perustelleet asiaa häiriökäyttäytymistapauksilla ja viisumioikeuden ylittäneellä oleskelulla saarella. Tällaisissa tapauksissa Balille jäänyt on voinut alkaa työskennellä esimerkiksi omatoimisena turistioppaana, kirjoittaa CNN. Turistiviisumin sääntöjä rikkoneita on poistettu maasta.

Monet Balilla olevat ukrainalaiset ovat syyttäneet asiasta venäläisiä. Ukrainan Balin-konsulaatti esimerkiksi sanoi CNN:lle, että ukrainalaisten maassaoloon on useammin syynä perheenyhdistäminen kuin turismi. Venäjän lähetystö ei välittömästi vastannut CNN:n kommenttipyyntöön.

Nimettömänä pysytellyt poliisi Kutan alueella kertoi CNN:lle, että lähes aina, kun ulkomaalaisen kanssa tulee ongelmia, kyseessä on Venäjän kansalainen.

CNN kuitenkin muistuttaa, että kyseessä on herkkä aihe Balilla, jossa monien maiden kansalaiset usein päätyvät otsikoihin asiattoman, esimerkiksi humalaisen käytöksen vuoksi.

Viranomaiset ovat kuitenkin nostaneet tikunnokkaan erityisesti venäläiset ja ukrainalaiset. Balin kuvernööri perusteli asiaa CNN:n jutussa sillä, että molemmat maat ovat sodassa, joten sen kansalaiset ”parveilevat” siksi Balilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat