Jihadisti­ryhmän vuonna 2021 sieppaama toimittaja Olivier Dubois vapautettiin

Dubois siepattiin Malin Gaossa, jonne hän oli mennyt haastattelemaan jihadistijohtajaa. Dubois oli siepattuna lähes kaksi vuotta.

Olivier Dubois (edessä) ja Jeffery Woodke (oik.) saapuivat Nigeriin maanantaina. Woodke on yhdysvaltalainen avustustyöntekijä, joka siepattiin Nigerissä vuonna 2016. Myös hänet vapautettiin maanantaina.

Ranskalainen toimittaja Olivier Dubois on vapautettu, kertovat ranskalaismediat Libération ja France 24.

Dubois kertoi toukokuussa 2021 tulleensa al-Qaidaa lähellä olevan jihadistiryhmä JNIM:n sieppaamaksi huhtikuun alussa Malissa Länsi-Afrikassa. Dubois kertoi sieppauksesta videolla, joka levisi sosiaalisessa mediassa.

Libérationin mukaan Dubois siepattiin Gaossa, jonne hän oli mennyt haastatellakseen jihadistijohtajaa. Sosiaalisessa mediassa levinneellä videolla Dubois istui maassa ja kertoi, että Sahelin alueen suurin jihadistiliittouma JNIM sieppasi hänet.

Kuvakaappaus videolta, joka levisi sieppauksen aikaan. Videolla Olivier Dubois kertoi tulleensa siepatuksi Malissa.

Dubois on työskennellyt usealle ranskalaismedialle, muun muassa Libérationille, Le Pointille ja Jeune Afriquelle. Sieppauksen aikaan hän työskenteli kirjeenvaihtajana Libérationille.

Libérationin mukaan Dubois’n pitäisi saapua Ranskaan maanantai-iltana. Malista hänet on ensin viety naapurimaa Nigeriin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat