Trumpin haastajana pidetty kuvernööri asettui tämän puolelle: ei osallistu mahdolliseen pidätykseen

Kuvernöörin mielestä Manhattanin piirisyyttäjän aikeet Trumpin pidättämiseksi ovat poliittisesti motivoituneita.

Floridan kuvernööri Ron DeSantis (vas.) ei omien sanojensa mukaan aio puuttua entisen presidentin Donald Trumpin mahdolliseen pidätykseen.

Floridan kuvernööri, republikaani Ron DeSantis näytti maanantaina tukevan pidätysspekulaatioiden keskellä olevaa entistä presidenttiä Donald Trumpia.

Asiasta kertovat muun muassa sanomalehti The New York Times, verkkolehti Politico ja uutiskanava CNN.

DeSantisin mielestä syyttäjän aikeet Trumpin pidättämiseksi ovat poliittisesti motivoituneita. Kuvernööri myös antoi ymmärtää, ettei hänen virastonsa puutu pidätysasiaan.

”Emme osallistu millään tavalla”, DeSantis tokaisi tiedotustilaisuudessa maanantaina.

Trump majailee Mar-a-Lagon huvilallaan Floridassa, missä hänen kannattajansa ovat osoittaneet mieltä entisen presidentin puolesta.

Trump saattaa joutua oikeuteen vastaamaan rikossyytteeseen 130 000 dollarin ”hyssyttelyrahoista”, jotka hän väitetysti maksoi Stephanie Gregory Cliffordille eli aikuisviihdetähti Stormy Danielsille. Danielsin mukaan hänellä ja Trumpilla oli seksisuhde.

Manhattanin piirisyyttäjän, demokraatti Alvin Braggin mukaan Trump olisi rikkonut Yhdysvaltain vaalirahoituslakia pyrkiessään vaikuttamaan vuoden 2016 presidentinvaalin tulokseen hyssyttelyrahoilla.

Politicon lähteiden mukaan syyttäjänvirasto valmistautui pidättämään Trumpin joko paikallista aikaa maanantai-iltana tai keskiviikkona. Pidätystä ei kuitenkaan tehty maanantaina.

Trump on itse väittänyt, että hänet yritetään pidättää tiistaina.

DeSantisia pidetään Trumpin varteenotettavana haastajana ensi vuoden presidentinvaaleissa. DeSantis ei ole vielä ilmoittanut, aikooko hän kilpailla republikaani­puolueen ehdokkaan asemasta. Trump on jo ilmoittanut aikovansa ehdolle.

Trumpin liittolaiset olivat painostaneet DeSantisia ottamaan kantaa Trumpin puolesta pidätysasiassa.

Maanantaina DeSantis kertoi, ettei hän ole tietoinen mistään Trumpiin liittyvistä järjestelyistä Floridan paikallisviranomaisissa. Hän myös sanoi, ettei hänellä ole kiinnostusta sekaantua ”tekemällä tehtyyn sirkukseen”.

Kuvernöörin ilmoitus olla puuttumatta voi osoittautua merkittäväksi. Jos Trump olisi pidätysmääräyksen antamisen aikaan Floridassa, viranomaiset tarvitsisivat luultavasti Floridan poliisin apua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat