Brittikeksijän lentorepuilla aletaan kilpailla vetten päällä

Suihkumoottoreilla varustettu laite on suunniteltu käytettäväksi myös pelastus- ja sotilastehtävissä.

Suihkumoottoreilla varustettuja lentoreppuja kehittänyt britti Richard Browning aikoo aloittaa kansainväliset lentokilpailut laitteillaan.

Suunnitelmissa on, että kilpailuja järjestettäisiin eri maissa vesistöjen yläpuolella. Kilpailijat lentäisivät poijuilla merkittyä rataa.

”Kilpailuihin osallistuvat ovat lääkintä- ja sotilas­ammattilaisiamme sekä koulutettuja jäseniämme ja asiakkaita, jotka haluavat kokeilla rajojaan ja kokea jotain ennennäkemätöntä”, Browning sanoi uutistoimisto Reutersille.

Browningin yhtiö Gravity Industries myy jo halukkaille muutaman lennon kokeilupakettia noin 2 500 euron hintaan. Jos laitteen haluaisi omaksi, joutuisi siitä maksamaan eri lähteiden mukaan noin 250 000-400 000 euroa.

Lentorepussa on viisi pientä suihkumoottoria, jotka tuottavat yhteensä noin 780 kilowatin tehon. Laite painaa 27 kilogrammaa ja sillä voi lentää kymmenisen minuuttia.

Gravity Industries on kerännyt sijoittajilta pääomaa noin 35 miljoonaa euroa. Hupikäytön lisäksi laitetta on suunniteltu käytettäväksi pelastus- ja sotilastehtävissä.

Browning on nimennyt lentoreppunsa kreikkalaisesta mytologiasta tutun Daidaloksen mukaan. Tarinan mukaan Daidalos ja hänen poikansa Ikaros pakenivat labyrintistä Daidaloksen suunnittelemien siipien avulla. Ikarokselle kävi lopulta kalpaten, kun hän vastoin isänsä neuvoa lensi liian lähelle aurinkoa. Tällöin vahalla kiinnitetyt sulat putosivat kuumuudessa ja Ikaros putosi mereen.

Browningin lentorepulla ei vastaavaa vaaraa ole, sillä laitteella voi teoreettisesti lentää vain noin 600 metrin korkeudessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat