Entinen pää­ministeri Johnson kiistää valehdelleensa parlamentille ”partygatesta”

Koronarajoitusten aikaan järjestetyt juhlat olivat yksi Johnsonin virkakauden skandaaleja, jotka pohjustivat hänen eroaan.

Boris Johnson kiisti keskiviikkona valehdelleensa parlamentille niin sanotusta ”partygatesta”.

Britannian entinen pääministeri Boris Johnson kiisti keskiviikkona valehdelleensa maan parlamentille niin sanotusta ”partygatesta”. Parlamentin jäsenet kuulivat Johnsonia keskiviikkona asiasta.

”Partygate” viittaa Johnsonin virka-asunnolla koronarajoitusten aikana järjestettyihin juhliin. Juhlat olivat yksi Johnsonin virkakauden skandaaleja, jotka pohjustivat hänen eroaan.

Entinen pääministeri vakuutti, että kaikki, mitä hän oli kertonut juhlimisesta parlamentin jäsenille, oli sanottu ”hyvässä uskossa” perustuen siihen, mitä hän tuolloin uskoi todeksi.

”Ihmiset, jotka sanovat, että juhlimme kokoontumisrajoitusten ollessa voimassa, eivät yksinkertaisesti tiedä mistä puhuvat, Johnson sanoi ja vaati, että joitain kokoontumisia olisi pitänyt pitää työpaikkakokouksina.”

Jos komitea päättää, että Johnson valehteli juhlimisesta parlamentille, se voisi suositella tämän erottamista alahuoneesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat