Tanska tutkii kaasu­putken läheltä löytynyttä esinettä, pyytää putki­yhtiöltä apua

Kyse saattaa olla savupoijusta, kertoo Tanskan energiavirasto. Esine ei tämänhetkisen tiedon mukaan aiheuta välitöntä turvallisuusriskiä.

Tanskan puolustusvoimat julkaisi kuvia vuotavasta Nord Streamista viime vuonna.

| Päivitetty

Tanskan viranomaiset ovat tutkineet tarkemmin esinettä, joka on löytynyt läheltä Nord Stream 2 -kaasuputkea. Itämeren Nord Stream 1 ja 2 -putkilinjat vaurioituivat Tanskan Bornholmin saaren lähistöllä tapahtuneissa räjähdyksissä viime syyskuussa.

Tanskan energiavirasto julkaisi tiedotteessaan maan puolustusministeriöltä peräisin olevan kuvan esineestä.

Tanskan energiaviraston mukaan esine on lieriömäinen, pituudeltaan noin 40 senttimetriä ja halkaisijaltaan noin 10 senttiä.

Viraston mukaan on mahdollista, että kyseessä on savupoiju. Asiaa kuitenkin tutkitaan edelleen. Esine ei tämänhetkisen tiedon mukaan aiheuta välitöntä turvallisuusriskiä.

Viranomaiset aikovat ottaa esineen talteen lisätutkimuksia varten. Tanskan energiaviraston apuna ovat maan puolustusvoimat.

Lisäksi viranomaiset pyytävät Nord Streamin omistavaa yhtiötä osallistumaan operaatioon. Tanskalaisviranomaiset kertovat odottavansa Nord Stream 2 AG -yhtiön vastausta ennen esineen nostamista.

Tanskan ulkoministeriö kertoi aiemmin tässä kuussa, että Nord Stream 2 -kaasuputkesta on löytynyt tuntematon esine. Esine löytyi läheltä viime syyskuun räjähdyspaikkoja. Viranomaiset saivat tiedon pienen esineen löytymisestä putket omistavalta venäläiseltä Gazprom-yhtiöltä.

Myös Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti, että Gazprom oli löytänyt esineen noin kolmen kilometrin päässä Nord Stream -putken räjähdyspaikasta.

Lue lisää: Tanska: Tuntematon esine löydetty Nord Stream -putkesta räjähdyspaikkojen läheltä – myös Putin kertoi löydöstä

Nordstream-kaasuputket kulkevat Venäjältä Suomenlahden pohjukasta Saksaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat