Vihaiset israelilaiset valtasivat kadut

Viikonloppuna ja maanantaina sadattuhannet israelilaiset ovat osoittaneet mieltään demokratiaa uhkaavaa lakiuudistusta ja sitä kritisoineen ministerin erottamista vastaan.


| Päivitetty

Israelissa on vuoden alusta asti osoitettu mieltä pääministeri Benjamin Netanjahun hallituksen ajamia uudistuksia vastaan. Protestoijat pelkäävät, että hallituksen ajamat uudistukset lisäävät poliitikkojen valtaa oikeuslaitokseen ja ovat uhka demokratialle.

Viikonloppuna ja maanantaina sadattuhannet israelilaiset ovat osoittaneet mieltään epädemokraattisena pidettyä lakiuudistusta ja sitä kritisoineen puolustusministeri Yoav Galantin erottamista vastaan.

Maanantai-iltana Netanjahu ilmoitti, että hallitus päätti ”pidentää” kiistellyn lakiuudistuksen käsittelyä ja edistämistä.

Israel on käytännössä tällä hetkellä kaaoksessa, tosin vielä ei ole tiedossa, miten Netanjahun maanantainen ilmoitus muuttaa tilannetta. Ammattiliitot olivat ilmoittaneet yleislakosta, mutta peruivat sen maanantaina Netanjahun ilmoituksen jälkeen.

Raivoisat mielenosoitukset ovat jatkuneet jo 12 viikon ajan.

Jerusalemin kadut täyttyivät maanantaina mielenosoittajista.

Mielenosoittajat protestoivat sunnuntaina Tel Avivissa Israelin hallituksen ajamia kiistanalaisia uudistuksia ja puolustusministeri Yoav Galantin erottamista vastaan.

Israelin poliisi pidätti mielenosoittajan tiistaina.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu tapaamisessa Israelin parlamentissa Knessetissä maanantaina.

Matkustajat katsovat näytöltä viivästyneitä lentoja Ben Gurionin kansainvälisellä lentokentällä Israelissa. Lentokentän tiedottajan mukaan lentojen lähdöt keskeytettiin maanantaina osana mielenosoituksia.

"The Handmaid's Tale" -sarjan innoittamina pukeutuneet mielenosoittajat protestoivat Jerusalemissa maanantaina. Tv-sarja pohjautuu Margaret Atwoodin dystooppiseen Orjattaresi-romaaniin.

Israelin oppositiojohtaja Benny Gantz puhui mielenosoituksessa maanantaina, kun Netanjahu oli erottanut uudistuksia kritisoineen puolustusministeri Yoav Galantin.

Maanantaina kymmenet tuhannet mielenosoittajat saapuivat Jerusalemiin osoittaakseen mieltään Israelin parlamentin Knessetin edessä.

Mielenosoittaja lepäsi maanantaina Jerusalemissa puistossa lähellä maan korkeinta oikeutta.

Mielenosoittaja istui sunnuntaina Tel Avivissa keskellä tietä ja poltti tupakkaa. Taustalla näkyy ratsupoliisi. Vihaiset mielenosoittajat lähtivät sunnuntai-iltana kaduille Netanjahun erotettua uudistuksia kritisoineen puolustusministerin.

Mielenosoittajat ottivat poliisin kanssa yhteen Tel Avivissa maanantaina.

Mielenosoittajat tukkivat kadun kokoontuen rovion ympärille Tel Avivissa maanantaina.

Mielenosoittaja Jerusalemissa sunnuntaina.

Mielenosoitusta sunnuntaina Jerusalemissa.

Israelin poliisi pidättämässä mielenosoittajaa sunnuntaina Tel Avivissa.

Pari suuteli toisiaan sunnuntain mielenosoitusten aikana Tel Avivissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat