Kaksi naista kuoli muslimi­keskuksen iskussa, epäilty oli kansain­välisessä suojelussa

Sisäministerin mukaan epäilty hyökkääjä oli kolmen pienen lapsen isä, joka kävi usein keskuksessa hakemassa ruoka-apua ja opiskelemassa portugalia.

Poliiseja ismailiittimuslimien keskuksen edessä Lissabonissa tiistaina.

| Päivitetty

Kaksi naista on kuollut ismailiitti­muslimien keskukseen tehdyssä veitsi-iskussa Lissabonissa Portugalissa, maan poliisi kertoo.

Asiasta kertovat muun muassa uutistoimistot AFP ja Reuters sekä CNN Portugal.

Aiemmin kerrottiin, että useita ihmisiä olisi myös loukkaantunut iskussa. Myöhemmin Reuters kertoi yhden ihmisen loukkaantuneen.

Epäillyn hyökkääjän kerrotaan olleen afganistanilainen pakolaismies, joka oli aseistautunut isolla veitsellä. Poliisi ei ole vahvistanut miehen kansalaisuutta.

Poliisin mukaan miestä käskettiin laskemaan veitsensä, mutta tämä ei totellut vaan lähestyi uhkaavasti.

”Poliisit ampuivat henkilöä tuliaseella, osuivat häneen ja neutraloivat hyökkääjän”, poliisi kertoi lausunnossaan.

Viranomaisten mukaan mies on viety sairaalaan saamaan hoitoa ampumahaavoihinsa.

Hyökkäys tapahtui shiiamuslimehin kuuluvien ismailiittien keskuksessa hieman ennen kello 11:ä tiistaina aamupäivällä paikallista aikaa.

Portugalin sisäministerin José Luís Carneiron mukaan teko vaikuttaa yksittäiseltä ja sen motiiveja tutkitaan. Hänen mukaansa hyökkääjä oli ”suhteellisen nuori” kolmen pienen lapsen isä, jonka vaimo kuoli pakolaisleirillä Kreikassa.

Mies oli kansainvälisen suojelun piirissä. Caneiron mukaan hän kävi usein opiskelemassa portugalia keskuksessa, josta hän sai myös ruoka- ja lastenhoitoapua.

Ministerin mukaan hyökkäyksen uhrit työskentelivät keskuksessa pakolaisten tukiohjelmassa.

Ismailiittien yhteisön johtaja Nazim Ahmed kertoi portugalilaiselle SIC-kanavalle, että uhrit olivat Portugalin kansalaisia. Ahmedin mukaan hyökkääjä oli afganistanilainen pakolaismies.

Ismailiitit ovat shiiamuslimeiden toiseksi suurin uskonnollinen ryhmä. Siihen kuuluvat ovat olleet toistuvasti ääriryhmien iskujen kohteena esimerkiksi Pakistanissa.

Portugalin ismailiittien yhteisö on yksi Euroopan suurimmista. Siihen kuuluu noin 7 000 ihmistä, joista moni on paennut Mosambikin sisällissotaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat