Amsterdam kohdentaa mainoksia britti­miehille – tarkoituksena vähentää juhlintaa

Tutkimusten mukaan 18–35 -vuotiailla britti- ja hollantilaismiehillä on taipumuksena aiheuttaa eniten häiriöitä punaisten lyhtyjen alueella.

Amsterdamin punaisten lyhtyjen alue vuonna 2020.

Hollannin Amsterdam aikoo aloittaa mainoskampanjan, jonka tarkoituksena on perinteistä poiketen vähentää turistien määrää. Asiasta kertoo The Guardian.

Kaupungin tähtäimessä ovat nuoret brittimiehet, joiden aikomuksena on saapua kaupunkiin juhlimaan häiritsevään malliin. Kampanja tarjoaa tiettyjen hakutulosten kyljessä varoitusvideoita, joissa käsitellään liiallisen alkoholin ja huumeiden kulutuksen tuomia riskejä ja seurauksia. Näitä seurauksia ovat muun muassa sakot, rikostuomiot ja terveysvaarat.

Video näkyy hakutulosten yhteydessä, jos hakusanoihin sisältyy muun muassa termejä ”polttarit Amsterdam”, ”halpa hotelli Amsterdam” ja ”pubiryömintä Amsterdam”.

Tutkimusten mukaan 18–35 -vuotiailla britti- ja hollantilaismiehillä on taipumuksena aiheuttaa eniten häiriöitä punaisten lyhtyjen alueella.

”Vierailijat ovat edelleen tervetulleita, mutta eivät siinä tapauksessa, jos he käyttäytyvät huonosti ja aiheuttavat häiriöitä. Kaupunkina sanomme: Emme mieluusti halua tätä, joten pysykää poissa”, Amsterdamin apulaispormestari Sofyan Mbarki sanoi tiedotteessa.

Kaupungin tarkoituksena on aloittaa kampanja koskemaan ensin vain Britanniaa, minkä jälkeen se laajenee Hollantiin ja muihin maihin. Verkkokampanjan lisäksi käytöstavoista muistutetaan muun muassa hotellien auloissa olevilla näytöillä sekä julisteilla.

Amsterdam on tehnyt myös muita muutoksia, joilla se pyrkii taltuttamaan huonoa käytöstä. Näitä ovat muun muassa bordelleja ja baareja koskevat rajatummat aukioloajat ja kannabiksen polttamisen rajoittaminen tietyillä alueilla.

Conscious Hotels -yhtiön toimitusjohtaja Marco Lemmers puolestaan kertoo The Guardinille, että positiivisiin puoliin keskittyvä mainoskampanja olisi mieluisampi.

”Ihmisille voitaisiin kertoa, että he joutuvat ongelmiin tietynlaisen käyttäytymisen takia, käyttäen hieman huumoria, mutta kaikkia tänne tulevia häävieraita ei pitäisi kohdella kuin rikollisia!”

”Onko Amsterdam miettinyt ollenkaan, minkälaista tahatonta haittaa [kampanja] aiheuttaa koko Hollannille?”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat