Paavi on jatkanut töitä sairaalasta käsin

Italialaismedian mukaan paavi oli viety sairaalaan ambulanssilla hengitys- ja sydänvaivojen vuoksi. Vatikaanin mukaan kyse oli ennalta sovituista tarkastuksista.

Paavi Franciscus avustettiin erikoisvalmisteisen ajoneuvonsa kyytiin Vatikaanissa keskiviikkona.

| Päivitetty

Paavi Franciscuksen yö sairaalassa sujui rauhallisesti, ja hoitohenkilökunta on optimistinen hänen toipumisensa suhteen, kertoi italialainen uutistoimisto Ansa torstaina uutistoimisto Reutersin mukaan.

Vatikaanin lähteet kertoivat keskiviikkona, että paavi Franciscus viettää ”muutaman päivän” sairaalassa hengitystieinfektion vuoksi.

Torstaina iltapäivällä Vatikaani tiedotti, että paavi on jatkanut tehtäviensä hoitamista sairaalasta käsin.

Nimettömät lähteet sairaalan henkilökunnasta kertoivat torstaina Ansalle, että ellei yllätyksiä ilmaannu, paavi kotiutuu hyvissä ajoin ennen tulevan palmusunnuntain juhlallisuuksia 2. huhtikuuta.

Lähteiden mukaan lääkärit olisivat ainakin tässä vaiheessa todenneet, ettei paavi kärsi sydänongelmista tai keuhkokuumeesta.

Vatikaanin mukaan 86-vuotias paavi oli valittanut viime päivinä hengitysvaikeuksista. Testien mukaan hänellä ei ollut koronavirustartuntaa.

Paavin tiedottaja Matteo Bruni sanoi aiemmin, että paavi oli iltapäivällä Gemellin sairaalassa Roomassa aiemmin sovituissa tarkastuksissa.

Italialaismedian mukaan paavi oli viety sairaalaan ambulanssilla hengitys- ja sydänvaivojen vuoksi. Vatikaani ei keskiviikkona kertonut paavin terveydentilasta tarkempia tietoja.

Aiemmin paavi Franciscus oli esiintynyt hyvävointisen oloisena viikoittaisessa kohtaamisessaan uskovien kanssa. Hänen kuitenkin nähtiin irvistävän, kun häntä avustettiin erikoisvalmisteisen ajoneuvonsa kyytiin.

Argentiinalaispaavi kärsii kroonisesta polvikivusta, jonka vuoksi hän on viime kuukausina turvautunut pyörätuoliin.

Paavi oli keskiviikkona samassa sairaalassa, jossa hänet leikattiin heinäkuussa 2021 umpipussin tulehduksen vuoksi. Hän oli tuolloin sairaalassa kymmenen päivää. Tammikuussa paavi kertoi haastattelussa tulehduksen uusiutuneen.

Viime vuonna useita paavin esiintymisiä peruttiin polvikivun vuoksi, ja viime heinäkuussa hän sanoi, että hänen on hiljennettävä tahtia.

Paavin terveydentilalla spekuloidaan säännöllisesti. Erityisesti keskustelua on herättänyt se, aikooko Franciscus edeltäjänsä Benedictus XVI:n tavoin eläköityä.

Saksalainen Benedictus järkytti vuonna 2013 jättäessään tehtävänsä. Hän oli sitten keskiajan ensimmäinen paavi, joka väistyi paikaltaan ennen kuolemaansa.

Franciscus on sanonut toimivansa samoin, jos hänen terveydentilansa huononee, eikä hän pysty suoriutumaan tehtävästään. Helmikuisessa haastattelussa hän kuitenkin painotti, ettei ero ole hänen suunnitelmissaan.

Korkeasta iästään ja terveyshuolistaan huolimatta Franciscus matkustaa edelleen paljon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat