Pyhällä vuorella ilman housuja poseerannutta venäläis­miestä uhkaa karkotus

Bali on viime aikoina lisännyt toimia huonosti käyttäytyvien matkailijoiden hillitsemiseksi.

Agung on aktiivinen tulivuori Indonesiassa matkailijoiden suosimalla Balin saarella. Se on saarelaisille pyhä.

Indonesia uhkaa karkottaa venäläismiehen siveettömän käytöksen vuoksi. Mies poseerasi viime viikolla housut nilkoissaan Balin pyhällä Agung-vuorella.

Valokuva takapuoli kameraan päin edustaneesta miehestä levisi verkossa, ja nyt häntä odottaa ainakin kuuden kuukauden maahantulokielto.

Asiasta uutisoi Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Agung on Balin korkein kohta. Paikalliset pitävät vuorta pyhänä ja jumalten kotina.

Juri-niminen venäläismies on BBC:n mukaan pyytänyt tekoaan anteeksi Instagram-videolla. Paikallisen viranomaisen mukaan miehen käytöstä ei voi puolustella.

”Hän rikkoi sääntöjä eikä kunnioittanut kulttuuriamme”, Balin laki- ja ihmisoikeustoimiston johtaja Anggiat Napitupulu kertoi The Jakarta Postille.

Venäjän Balin-kunniakonsuli Wijaya kertoi CNN Indonesialle, että matkailija on ”hullu” ja että maasta karkottaminen on oikea ratkaisu. Myös monet paikalliset ilmaisivat sosiaalisessa mediassa kannatuksensa karkotukselle, BBC kertoo.

Viime vuonna kanadalaisnäyttelijä Jeffrey Craigen karkotettiin maasta vastaavasta syystä. Craigen julkaisi itsestään videon tanssimassa alasti Balin Batur-vuorella.

Bali on viime aikoina lisännyt toimia huonosti käyttäytyvien ulkomaalaisten matkailijoiden hillitsemiseksi.

Aiemmin tässä kuussa Balin viranomaiset kertoivat aikovansa kieltää ulkomaisilta matkailijoilta kaksipyöräiset moottoriajoneuvot. Syyksi on kerrottu matkailijoiden huono käytös ja liikennesääntöjen toistuva rikkominen

Balin viranomaiset ovat hiljattain myös kertoneet haluavansa rajoittaa venäläisten ja ukrainalaisten viisumioikeutta häiriö­käyttäytymisen vuoksi.

Viime vuoden puolella Indonesiassa hyväksyttiin laki, joka kieltää muun muassa avioliiton ulkopuolisen seksin ja naimattomien parien asumisen saman katon alla. Balin kuvernööri on kuitenkin vakuuttanut, ettei laki koskisi ulkomaalaisia matkailijoita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat