Syyttäjä: Siirtolais­keskuksen työn­tekijät eivät tehneet mitään ihmisten evakuoimiseksi

Työntekijät ja vartijat eivät avanneet ovia palavaan rakennukseen loukkuun jääneille siirtolaisille.

Venezuelalainen siirtolainen kunnioitti tulipalossa kuolleiden 38 siirtolaisen muistoa Ciudad Juárezissa.

| Päivitetty

Syyttäjän mukaan siirtolaiskeskuksen työntekijät eivät edes yrittäneet evakuoida siirtolaisia, kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters.

Ainakin 39 ihmistä kuoli siirtolaiskeskuksen tulipalossa Ciudad Juárezissa Meksikossa lähellä Yhdysvaltojen rajaa myöhään maanantai-iltana. Lisäksi ainakin 29 ihmistä loukkaantui.

Syyttäjän mukaan 39 ihmisen kuolemaa tutkitaan henkirikoksina.

Viranomaistutkinnassa on selvinnyt, että ainakin kahdeksan siirtolaiskeskuksen työntekijää on syyllistynyt velvollisuuksiensa laiminlyöntiin.

”Kukaan työntekijöistä tai vartijoista ei ryhtynyt toimiin avatakseen ovia loukkuun palavaan rakennukseen jääneille siirtolaisille”, ihmisoikeuksiin erikoistunut syyttäjä Sara Irene Herrerias kertoi Reutersin toimittajille.

Keskuksessa olleet siirtolaiset olivat kotoisin eri puolilta Keski- ja Etelä-Amerikkaa. Uutistoimisto AFP:lle puhuneen pelastajan mukaan keskuksessa oli yli 70 ihmistä, valtaosin venezuelalaisia, kun tuli pääsi irti tiistain vastaisena yönä paikallista aikaa.

Meksikon presidentin Andrés Manuel López Obradorin mukaan siirtolaiset sytyttivät palon itse osoittaessaan mieltä tulevaa karkotustaan vastaan.

Kuolleista 28 on guatemalalaisia, maan siirtolaisvirasto kertoi. Kuolleista 13 oli hondurasilaista, kertoi maan varaulkoministeri Reutersin mukaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat