Unkari on nyt toimittanut Suomen Nato-ratifiointi­paperit Washingtoniin

Suomen Nato-prosessi etenee: Unkarin suurlähettiläs Szabolcs Takács kertoi perjantai-iltana toimittaneensa Suomen Nato-ratifiointi­paperit Washingtoniin.

Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja Kami Witmer (vas.) ja Unkarin Washingtonin-suurlähettiläs Szabolcs Takács (oik.) poseerasivat perjantaina Washingtonissa Suomen alkuperäisten Nato-ratifiointidokumenttien kanssa.

| Päivitetty

Unkarin Washingtonin-suurlähettiläs Szabolcs Takács on toimittanut Suomen Nato-ratifiointi­paperit Washingtoniin.

Takács twiittasi asiasta iltakuuden aikaan perjantaina. Kuvissa hän poseerasi Yhdysvaltain ulkoministeriön edustajien Kami Witmerin ja Robin Dunniganin kanssa Washingtonissa pidellen Suomen alkuperäisiä Nato-ratifiointidokumentteja.

Lue lisää: Unkari toimittaa Suomen ratifiointi­paperit Washingtoniin perjantaina, vain Turkki puuttuu

Kaikki Nato-maat ovat hyväksyneet Suomen jäsenhakemuksen. Naton pääsihteeri voi kuitenkin lähettää Suomelle liittymiskutsun vasta, kun sekä Unkari että Turkki ovat tallettaneet hyväksymisasiakirjansa Yhdysvaltoihin.

Turkki ratifioi Suomen Nato-jäsenyyden myöhään torstaina. Myös sen pitää vielä tallettaa hyväksymisasiakirja Yhdysvaltoihin.

Sitten kun kutsu liittyä sotilasliittoon on saapunut, allekirjoittaa Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto liittymiskirjan. Tämän jälkeen Suomen Nato-liittymiskirja toimitetaan Yhdysvaltain ulkoministeriöön talletettavaksi.

Sillä hetkellä, jolloin Suomen liittymiskirja luovutetaan Yhdysvaltain ulkoministeriölle, Suomesta tulee virallisesti Naton täysjäsen.

Oikaisu 31.3.2023 kello 19.23: Toisin kuin artikkelin kuvatekstissä aiemmin virheellisesti luki, Yhdysvaltojen Kami Witmer on kuvassa vasemmalla ja Unkarin Szabolcs Takács oikealla.

Lue lisää: Näin viimeiset Nato-metrit etenevät

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat