Ukraina valmis keskustelemaan Krimin tulevaisuudesta tietyin ehdoin

Presidentin neuvonantajan Andri Sybihan ulostulo voi mahdollisesti rauhoitella länsimaita, jotka ovat epäileväisiä Ukrainan kyvystä vapauttaa niemimaa.

Ukrainalaissotilas valmistautui ampumaan kranaatinheittimellä Donetskin alueella keskiviikkona.

Ukraina on valmis keskustelemaan Venäjän kanssa Krimin niemimaan tulevaisuudesta, jos ukrainalaisjoukot saavuttavat niemimaan hallinnolliset rajat. Asiasta kertoo Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin neuvonantaja Andri Sybiha Financial Timesin haastattelussa.

”Jos saavutamme strategiset tavoitteemme taistelukentillä ja kun olemme Krimin hallinnollisilla rajoilla, olemme valmiita avaamaan diplomaattiset keskustelut tästä asiasta.”

”Tämä ei tarkoita, että sulkisimme ulkopuolelle [Krimin] vapauttamisen asevoimiemme avulla.”

Sybihan ulostulo voi mahdollisesti rauhoitella länsimaita, jotka ovat epäileväisiä Ukrainan kyvystä vapauttaa niemimaa. Huolena on myös Venäjän presidentin Vladimir Putinin tekemät eskalaatiot, jos Krimiä yritetään vapauttaa.

Zelenskyi on sanonut, ettei Ukraina neuvottele Venäjän kanssa ennen kuin kaikki venäläisjoukot ovat vetäytyneet Ukrainasta, mukaan lukien Krimiltä.

Myhailo Podoljak kertoi puolestaan Radio Free Europelle, että ukrainalaisjoukot saavuttavat niemimaan 5–7 kuukauden sisällä.

Ukraina on uutistoimisto Reutersin mukaan kouluttamassa yhteensä 40 000 sotilasta uusia rynnäkköprikaateja varten. Värväyskampanja prikaateja varten aloitettiin helmikuussa ja ne kuuluvat Ukrainan sisäministeriön alaisuuteen.

Prikaatit on muodostettu nimenomaisesti tulevia vastahyökkäyksiä ja niiden operaatioita varten.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat