Käärme ohjaamossa pakotti lentäjän tekemään hätälaskun

Noin 152 senttimetriä pitkä käärme luikerteli pienkoneen ohjaamoon ja asettui lentäjän penkin alle.

Etelä-Afrikassa pienkoneen lentäjä joutui tekemään hätälaskun sen jälkeen, kun noin 152 senttimetriä pitkä käärme luikerteli ohjaamoon. Asiasta kertoo The Guardian ja Lowvelder.

Rudolph Erasmusin koneen kyydissä oli neljä ihmistä, eikä kukaan loukkaantunut tapahtuneessa. Koneen lentäessä noin 3,4 kilometrin korkeudessa, Erasmus kertoo tunteneensa kylmän kosketuksen lantiollaan. Ensin hän ajatteli, että hänen vesipullonsa olisi alkanut vuotaa, mutta katsoessaan alas hän huomasi myrkyllisen käärmeen katoavan penkin alle.

Erasmus ei halunnut aiheuttaa matkustajissaan paniikkia, joten pienen hetken jälkeen hän kertoi, mitä aikoo tehdä.

”Käärme on penkkini alla. Se on ohjaamon sisällä, joten joudumme laskeutumaan mahdollisimman nopeasti”, hän kertoi matkustajille

”Onneksi kaikki pysyivät rauhallisena.”

Käärme oli Erasmuksen epäilyjen mukaan viherkobra, joka on yksi Afrikan vaarallisimmista kobrista. Laji on kuitenkin yleensä rauhallinen ja käy ihmisten kimppuun vain, jos se kokee olonsa uhatuksi.

Laskeutumisessa kesti Erasmuksen mukaan kaikkinensa noin 10–15 minuuttia. Matkustajat poistuivat koneesta ensin ja Erasmus puolestaan viimeisenä.

”Seisoin [laskeutumisen jälkeen] koneen siiven päällä ja siirsin tuoliani tarkoituksenani nähdä käärme. Se oli kerällä tuolini alla. Se oli melko iso kaveri.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat