Ranska varautuu uusiin mielenosoituksiin

Ranskan hallituksen ja ammattiyhdistysten välillä käytiin neuvotteluja eläke­uudistuksesta, mutta ne päättyivät pattitilanteeseen.

Jalankulkijat kävelivät mielenosoituksissa tuleen sytytetyn roskiksen ohi Pariisissa 30. maaliskuuta.

Ranskassa varaudutaan torstaina uusiin mielenosoituksiin Ranskan presidentin Emmanuel Macronin eläkeuudistusta vastaan. Hallituksen ja ammattiyhdistysten välillä käytiin neuvotteluja, mutta ne päättyivät pattitilanteeseen.

Ammattiyhdistykset toivovat torstain mielenosoituksiin suurta määrää osallistujia, sillä protestit ovat viime aikoina laantuneet, kertoo uutistoimisto AFP.

Ranskan perustuslakineuvosto antaa päätöksensä eläkeuudistuksesta ensi viikon perjantaina, 14. huhtikuuta. Neuvostolla on valta kumota laki osittain tai kokonaan.

Uudistuksella eläkeikää nostettaisiin 62:sta 64:ään. Macronin hallitus ja sen pääministeri Elisabeth Bourne ajoivat uudistuksen läpi ilman parlamentin äänestystä maaliskuussa.

Eniten ihmisiä, noin 1,2 miljoonaa, lähti kaduille maaliskuun 7. päivänä. Mielenosoitukset lakia vastaan ovat äityneet väkivaltaisiksi, jonka lisäksi mielenosoitusten aikaan järjestettiin lakkoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat