Australiassa jahdataan vesinokka­eläimen sieppaajia, viety junaan pyyhkeessä

Poliisi on huolissaan villin vesinokkaeläimen terveydestä ja etsii kuumeisesti kaksikkoa, joka nisäkkään vei.

Poliisi tunnisti vesinokkaeläimen vieneet juna-aseman valvontakameroiden tallenteesta. Kaksikko kantoi vesinokkaeläintä pyyhkeeseen käärittynä.

Kahden ihmisen väitetään siepanneen harvinaisen vesinokkaeläimen Brisbanessa Australiassa. Poliisi uskoo, että kaksikko otti vesinokkaeläimen sen luonnollisesta elinympäristöstä, kertoo BBC.

Valvontakameroiden tallenteet paljastavat, että kaksikko nousi junaan tiistaina pitäen eläintä pyyhkeeseen käärittynä. Poliisi on tunnistanut sieppaajat, mutta ei ole saanut heitä kiinni.

Kaikkia, joilla on tietoa kaksikosta tai vesinokkaeläimestä, kehotetaan ottamaan yhteyttä poliisiin.

Queenslandin poliisi Scott Knowles kertoo BBC:lle, että kaksikko esitteli eläintä junassa, jolloin ihmiset saivat silitellä sitä. Parin kanssa puhuneen henkilön mukaan he sanoivat löytäneensä eläimen tieltä ja aikoivat vapauttaa sen, Knowles sanoo.

Poliisi kehottaa kuitenkin viemään eläimen eläinlääkäriin. Vesinokkaeläin voi sairastua tai jopa kuolla, jos se on kauan poissa elinympäristöstään.

Viranomaiset ovat huolissaan myös eläimen sieppaajista. Vesinokkaeläin­uroksilla on takajalassaan kannus, joka erittää ihmiselle haitallista myrkkyä.

Lisäksi jotkut sairaudet voivat tarttua eläimestä ihmiseen – ja jotkut ihmisestä eläimeen.

Vesinokkaeläimet kuuluvat harvoihin nisäkäslajeihin, jotka eivät synnytä eläviä poikasia vaan munivat. Eläimiä tavataan Itä-Australiassa makean veden puroissa, hitaasti virtaavissa joissa, järvissä ja padoissa.

Villin vesinokkaeläimen sieppaamisesta voi saada tuntuvat sakot.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat