Tiikerien määrä nousi yli 3 000 yksilöön

Tiikerien määrä on kasvanut Intiassa tasaisesti jo yli 15 vuoden ajan.

Tiikerien määrä ylitti Intiassa viimein 3 000 yksilön rajapyykin.

TiikerIEn elinalueiden kehittynyt kartoittaminen ja lajin tehostettu suojelu on tuottanut tulosta Intiassa. Maassa elää tuoreimpien laskentojen mukaan luonnonvaraisena yli 3 000 tiikeriä. Luvut julkaistiin sunnuntaina, kertoo uutistoimisto AFP.

Uusimman laskennan mukaan eri puolilla Intiaa elää kaikkiaan 3 167 tiikeriä. Edellisen laskennan mukaan Intiassa oli 2 967 tiikeriä.

Tiikerien määrää kartoitetaan Intiassa neljän vuoden välein.

Intian tiikerikanta on maailman suurin. Tiikereitä eli aikoinaan eri puolilla Keski-, Itä- ja Etelä-Aasiaa.

Viimeisen sadan vuoden aikana tiikerin levinneisyysalue on kuitenkin kaventunut jopa 93 prosenttia, ja laji elää nyt hajanaisina populaatioina 13 maassa, kertoo Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto (IUCN).

Vaikka tiikerien määrän kasvu vaikuttaisi olevan hieman hidastumassa, Intian pääministeri Narenda Modin mukaan yli 3 000 tiikerin määrä on ylpeyden aihe koko maalle.

”Perheemme laajenee. Tämä on menestystarina paitsi Intialle, myös muulle maailmalle”, Modi sanoi.

Hänen mukaansa Intiassa elää tällä hetkellä noin 75 prosenttia maailman tiikeripopulaatiosta.

Vielä vuonna 1900 tiikereitä oli arvioiden mukaan koko maailmassa jopa 100 000 yksilöä. Vuonna 2010 määrä painui ennätyksellisen alas: tiikereitä arvioitiin olevan vain noin 3 200.

Samana vuonna Intia ja 12 muuta maata, joissa on tiikeripopulaatioita, allekirjoittivat sopimuksen isojen kissaeläinten lukumäärän kaksinkertaistamisesta vuoteen 2022 mennessä.

Intian tiikeripopulaation uskotaan olleen noin 40 000 vielä vuonna 1947, jolloin Intia itsenäistyi Britanniasta. Määrä laski seuraavien vuosikymmenten aikana niin, että vuonna 2002 tiikereitä eli Intiassa noin 3 700.

Vuosi 2006 oli Intian tiikeripopulaation heikoin. Silloin luonnonvaraisia tiikereitä eli maassa vain 1 411 yksilöä. Tiikerien määrä Intiassa on sen jälkeen kasvanut tasaisesti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat