Opettaja sai potkut pantuaan oppilaat kirjoittamaan oman muisto­kirjoituksensa ja pohtimaan joukko­ampumisia

Muistokirjoituksen kirjoittamisen yhteydessä hän pyysi oppilaita pohtimaan, mitä he tekisivät elämässään toisin, jos he kuolisivat vuorokauden kuluttua.

Yhdysvalloissa joukkoampumiset kouluissa ovat verrattain yleisiä. Floridan Parklandissa 19-vuotias mies ampui 17 ihmistä kuoliaaksi vuonna 2018.

Yhdysvalloissa Floridassa teini-ikäisten opettaja on saanut potkut annettuaan oppilaille tehtäväksi kirjoittaa muistokirjoituksen itsestään ennen koulu­ampumis­tilanteen harjoittelua.

Paikallismedian näkemän kouluviranomaisten lausunnon mukaan potkujen taustalla oli epäsovelias kouluväkivaltaan liittyvä tehtävä.

Opettaja kertoo Foxin paikalliselle kanavalle, että hänen aikeenaan oli nivoa tuleva harjoitustilanne osaksi psykologian oppituntia orlandolaisessa koulussa. Muistokirjoituksen kirjoittamisen yhteydessä hän pyysi oppilaita pohtimaan, mitä he tekisivät elämässään toisin, jos he kuolisivat vuorokauden kuluttua.

Opettaja kertoo painottaneensa tehtävän yhteydessä, ettei tarkoituksena ollut aiheuttaa oppilaille pahaa mieltä vaan saada heidät miettimään, mikä elämässä on tärkeää. Hän oli myös pyytänyt oppilaita ajattelemaan syitä sille, miksi Yhdysvalloissa on niin paljon joukkoampumisia, ja pohtimaan keinoja niiden vähentämiseksi.

Jotkut oppilaat olivat valittaneet tehtävästä. Opettaja ei kuitenkaan koe tehneensä mitään väärin ja sanoo, että tekisi saman uudelleenkin.

”Jos (oppilaille) ei voi puhua totta, mitä tässä ympäristössä oikein tapahtuu?” hän ihmettelee haastattelussa.

Opettaja sanoo Foxille aikovansa valittaa potkuistaan.

Yksi Yhdysvaltain historian tuhoisimmista joukkoampumisista on tapahtunut juuri Orlandossa, kun aseistautunut mies surmasi 49 ihmistä yökerhossa kesäkuussa 2016.

Muutaman tunnin ajomatkan päässä Parklandissa tapahtuneessa kouluampumisessa kuoli 17 ihmistä vuonna 2018.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat