Trump todisti tuntien ajan petos­jutussa suljettujen ovien takana

Todistus ei liittynyt rikossyytteisiin, jotka Trumpia vastaan on nostettu.

| Päivitetty

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump on antanut New Yorkissa useiden tuntien pituisen todistuksen valan vannoneena. Todistus ei liittynyt oikeusjuttuun, josta Trumpia vastaan on nostettu rikossyytteet.

Torstaina Manhattanilla suljettujen ovien takana annettu todistus liittyi siviilioikeudelliseen juttuun, jossa Trumpia ja kolmea tämän lasta epäillään petoksesta liiketoiminnassa. Trump on tuominnut kaikki häneen kohdistuvat oikeusjutut poliittisena ajojahtina. Trump kommentoi todistuksen jälkeen Truth Social -alustalla pitävänsä oikeusjuttuja ”naurettavina”.

Trumpia vastaan on nostettu rikossyytteet jutussa, joka liittyy epäilyihin pornonäyttelijän vaikenemisesta vuonna 2016 maksettuihin rahoihin.

Esiintyjänimellä Stormy Daniels tunnettu näyttelijä Stephanie Clifford on kertonut olleensa Trumpin kanssa seksisuhteessa, josta hänen haluttiin vaikenevan vuoden 2016 presidentinvaalien alla. Trump on kiistänyt suhteen.

Trump on Yhdysvaltain historian ensimmäinen presidentti, jota vastaan on nostettu rikossyytteet. Rikossyytteiden oikeuskäsittely tai edes tuomio eivät olisi este Trumpin asettumiselle ehdolle ensi vuoden presidentinvaaleissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat