Yhdysvaltain puolustus­ministeri: Odotamme Ruotsin olevan jäsen ennen heinä­kuun kokousta

Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austin tapasi Ruotsin puolustus­ministerin Pål Jonsonin keskiviikkona lähellä Tukholmaa.

Ruotsin puolustusministeri Pål Jonson (vas.) tapasi Yhdysvaltain puolustusministerin Lloyd Austinin Muskön laivastotukikohdassa keskiviikkona.

Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austin uskoo, että Ruotsi pääsee sotilasliitto Naton jäseneksi pian.

”Odotamme innolla sitä, että voimme toivottaa Ruotsin [Naton] 32. jäseneksi. Selkeämmin sanottuna uskomme, että se tapahtuu ennen heinäkuun huippukokousta”, Austin sanoi vierailullaan Ruotsissa keskiviikkona.

Naton huippukokous järjestetään Liettuan Vilnassa 11.–12. heinäkuuta. Ruotsin jäsenyyden ovat ratifioineet kaikki jäsenmaat paitsi Turkki ja Unkari.

Austin sanoi Yhdysvaltain tekevän jatkuvasti työtä Ruotsin jäsenyyden puolesta.

”Kehotamme liittolaisiamme Turkkia ja Unkaria ratifioimaan Ruotsin liittymis­sopimuksen niin nopeasti kuin mahdollista”, Austin sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Austin tapasi Ruotsin puolustusministerin Pål Jonsonin Muskön laivastotukikohdassa lähellä Tukholmaa.

”Ruotsi tuo paljon lisäarvoa Natoon. Teillä on erittäin ammattimainen armeija, ja olette viime vuosina investoineet voimakkaasti joukkojen nykyaikaistamiseen”, Austin sanoi sanomalehti Dagens Nyheterin mukaan. ”Odotan innolla, että voin pian kutsua teitä liittolaisiksi.”

Myös Jonson sanoi olevansa toiveikas siitä, että Ruotsi pääsisi jäseneksi viimeistään Naton huippukokouksessa Vilnassa heinäkuussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat