Ovikelloa soittaneen teini­pojan ampumisesta epäilty mies kiisti syytteet

Poika selvisi ampumisesta hengissä, mutta on saanut aivovamman.

Ampumisesta epäilty mies oikeudessa Kansas Cityssä keskiviikkona.

Missourin Kansas Cityssä nuoren pojan ampumisesta epäilty mies on kiistänyt saamansa syytteet oikeudessa, kertoo uutistoimisto Reuters.

84-vuotiasta miestä epäillään 16-vuotiaan pojan ampumisesta, kun poika oli tullut soittamaan tämän ovikelloa. Syyttäjien mukaan poikaa ammuttiin lasioven läpi kahdesti. Hän selvisi hengissä, mutta on saanut muun muassa aivovamman.

Pojan perheen mukaan hän oli lähtenyt hakemaan pikkuveljiään kotiin kavereiden luota torstai-iltana 13. huhtikuuta. Poika oli sekoittanut osoitteet ja soitti väärän talon ovikelloa.

Syyttäjien mukaan talossa asunut mies ja poika eivät keskustelleet ollenkaan, ennen kuin mies ampui poikaa päähän. Kun poika oli kaatunut maahan, mies ampui häntä vielä käteen.

Epäilty on saanut syytteet törkeästä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta. Pahoinpitelystä hän voi saada enimmillään elinkautisen vankeustuomion, aserikoksesta enintään 15 vuoden vankeustuomion.

Mies on valkoinen ja poika musta, joten syyttäjien mukaan tapauksessa on ”rasistisia piirteitä”.

Mies otettiin kiinni tapahtumailtana 13. huhtikuuta, mutta vapautettiin vuorokauden jälkeen ilman syytteitä, mikä synnytti paikallisyhteisössä mielenosoituksia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat